Op dinsdag 9 juli wordt een muurschildering in Amsterdam Slotermeer onthuld. Street artist Matthieu Pommier koos een object uit de collectie van Het Scheepvaartmuseum en baseerde hier zijn kleurige muurschildering op.

De komende maanden breken twintig musea door het hele land de muren open. In elk museum laat een street artist zich inspireren door schilderijen, objecten of verhalen uit de collectie. Aan de hand hiervan maken zij elk een levensgrote muurschildering. Midden in een woonwijk, op een oude fabrieksmuur of langs het spoor. De gigantische werken in de openbare ruimte brengen de kunst naar buiten en maken kunst voor iedereen toegankelijk. 

Museum Murals is een initiatief van het Mauritshuis en wordt gesteund door de VriendenLoterij.

Ook Het Scheepvaartmuseum krijgt een eigen muurschildering. Woningcorporatie Rochdale heeft hiervoor een muur beschikbaar gesteld in de Amsterdamse wijk Slotermeer, op de kruising van de Burg. Roellstraat en de Burg. V. Leeuwenlaan.

Deze week is de Franse street artist Matthieu Pommier hier begonnen aan zijn muurschildering. Op dinsdag 9 juli is de schildering af en is er een feestelijke opening.

Ben je benieuwd naar het verhaal van kunstenaar Matthieu Pommier? Rochdale interviewde hem erover. Je leest het hier.