Heb jij altijd al willen dineren onder onze sterrenhemel op het Open Pleyn? Dan is dit je kans! Van 21 t/m 24 december 2017 bevindt zich op het Open Pleyn van het museum een 4-daags pop-up restaurant.
Op basis van een reservering kun je aanschuiven aan lange tafels op het magische Open Pleyn en genieten van een speciaal menu van chef-kok Ralph Dahlhaus! Er is een keuze uit twee arrangementen: 1 gang inclusief dranken (€ 29,50 p.p.) en 3 gangen inclusief dranken (€ 49,50 p.p.).
Menu
Voorgerecht
Een plateau om te delen: brood, geroosterde paprika humus, gevulde peppadew, Kalamata olijven, gedroogde ham, gerookte forel en geitenkaasmousse
Hoofdgerecht
Vlees
Runderbiefstuk van de flank met zoete aardappelpuree, groene asperges en saliesaus
Vis
Gebakken doradefilet met pastinaakpuree, geroosterde bospeen en citroen beurre blanc
Vegetarisch
Gebakken gnocchi met geroosterde biet, venkel en persillade
De gerechten worden geserveerd met een groene salade.
Nagerecht
Lauwwarme chocoladecake met kaneel-karamelsaus en vanilleijs
Kindermenu
Kom je met kinderen? Voor hen hebben wij een speciaal kindermenu:
- Soep van geroosterde tomaat
- Gebakken kipfilet met broccoli en Franse frietjes
- Chocolade mousse
Dare to Discover | A VR Journey
Ook kun je tijdens de avondopenstelling een bezoek brengen aan de net gelanceerde Virtual Reality tijdreis Dare to Discover! De VR, te zien aan boord van het VOC-schip 'Amsterdam', voert je terug naar de Gouden Eeuw. Tijdens de reis maak je een vlucht over de historische haven van Amsterdam en ervaar je hoe dit gebied zich in een razendsnel tempo ontwikkelt tot een bedrijvige haven.
Aanmelden kan op de avond zelf in het museum, de kosten bedragen € 2,50 p.p.