• Wanneer: zaterdag 12 oktober
  • Hoe laat: 14.00 uur
  • Duur: ca. 45 min.
  • Voor wie: exclusief voor abonnees van Trouw
  • Kosten: gratis toegang, museumentreebewijs verplicht
  • Aanmelden: vooraf via onderstaand formulier

Speciaal voor lezers van Trouw geeft Kadir van Lohuizen een lezing over zijn nieuwe tentoonstelling Rijzend Water, te zien vanaf 4 oktober 2019.

Het Scheepvaartmuseum toont van 4 oktober 2019 tot en met 10 mei 2020 de tentoonstelling Rijzend Water van fotojournalist en filmmaker Kadir van Lohuizen. De tentoonstelling is een wake-up call en belicht de wereldwijde en onomkeerbare gevolgen van de stijgende zeespiegel. Van Lohuizen sprak met zowel beleidsmakers als de bevolking om verschillende perspectieven op de klimaatcrisis te belichten. De tentoonstelling toont door middel van foto’s en films de menselijke verhalen achter de ontluisterende statistieken.

wat zijn de gevolgen voor Nederland als de zeespiegel stijgt? 8 januari 2019 was er een zware noordwesterstorm. Gecombineerd met springtij veroorzaakte dat overstromingen op Terschelling: de kades in West Terschelling liepen onder, maar ook het gebied rond de Wierschuur op Oost Terschelling liep onder. Dit gebeurt steeds frequenter vanwege de klimaatcrisis. Foto: ©Kadir van Lohuizen / NOOR.

Rijzend Water schetst een confronterend beeld van een nabije toekomst. Van Lohuizen reisde naar Groenland, Miami, New York, Kiribati, Marshall Islands, Fiji, Jakarta, Bangladesh, Papua Nieuw Guinea, Panama en het Verenigd Koninkrijk om de impact van de waterstijging te onderzoeken en in beeld te brengen. Ook maakte hij foto’s in Nederland.

De aanmeldtermijn voor de lezing is verstreken.

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.