Ga deze Voorjaarsvakantie (24 februari t/m 4 maart) op reis naar Het Scheepvaartmuseum! Teken mee aan een reuzenkaart op de grote binnenplaats van het museum, doe zelf een gratis Kijk- en ontdektocht en stap deze vakantie voor het laatst aan boord van De Zeereis (8+). Of beluister een mooi familieverhaal (8+) over heimwee van een enthousiaste museumgids en ga mee met het nieuwe kleuterprogramma (3+). Zien we je deze vakantie?

Wat is er te doen?

kleuterprogramma (3+) 'de Rinus reddende rattendokters'

kleuterprogramma (3+) 'de Rinus reddende rattendokters'

kleuterprogramma: de reddende rattendokters Een nieuw avontuur van Rinus de Rat, de mascotte van Het Scheepvaartmuseum. Dit keer is Rinus wat verdrietig want hij is ver van huis. Hij vraagt om hulp van onze jongste bezoekers; de reddende rattendokters (voor kinderen vanaf 3 jaar). Wanneer? 26 februari t/m 2 maart Hoe laat? Om 11.45 en 13.45 uur. Voor wie? Voor iedereen vanaf 3 jaar oud. Aanmelden? Op de dag zelf bij de kassa in het museum (beperkte capaciteit). Prijs? Deelname is gratis op vertoon van een geldig museumentreebewijs.

familieverhaal: heimwee! (8+)

familieverhaal: heimwee! (8+)

Iedereen kent het en sommige mensen hebben er echt last van: heimwee. Heimwee gaat over afscheid nemen, elkaar missen en het verlangen om elkaar weer in de armen te kunnen sluiten. In De Zeereis zit een verhaal van de jonge Gerrit die terugverlangt naar huis. Aan de hand van zijn brieven vertelt een museumgids een ontroerend verhaal voor jong en oud. Voor tissues wordt gezorgd! Wanneer? 26 februari t/m 2 maart. Hoe laat? Om 12.30, 12.45, 13.00 en 13.15 uur. Voor wie? Voor iedereen vanaf 8 jaar oud. Aanmelden? Op de dag zelf bij de kassa in het museum (beperkte capaciteit). Prijs? Deelname is gratis op vertoon van een geldig museumentreebewijs.

teken mee aan Blaeu's reuzenkaart

teken mee aan Blaeu's reuzenkaart

Tijdens de weekenden in de voorjaarsvakantie tekenen jong en oud mee aan een kopie van de wereldkaart van Joan Blaeu, die nog veel groter is dan het origineel. De kaart van 100 m2 bestaat uit 304 vlakken. Iedereen tekent een deel van de kaart. Zo wordt de kaart door de hulp van bezoekers steeds groter. De bijzondere details van de kaart van Blaeu, zoals een lama, een gordeldier, olifanten, struisvogels en zeemonsters komen als pop-up object in de kaart tot leven. Wanneer? 24 - 25 februari en 3 en 4 maart. Hoe laat? Tussen 12 - 16 uur, elk kwartier. Voor wie? Voor iedereen die van kaarten en tekenen houdt, van 3 t/m 99 jaar oud. Aanmelden? Op de dag zelf bij de kassa in het museum (beperkte capaciteit). Prijs? Deelname is gratis op vertoon van een geldig museumentreebewijs.

De Zeereis: laatste kans!

De Zeereis: laatste kans!

De Zeereis is een spannend virtueel avontuur op zee, dwars door alle tijden heen (geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar). Tijdens de voorjaarsvakantie vertrekt De Zeereis voor het laatst. Elk avontuur vertelt het verhaal achter één van de voorwerpen uit de collectie van Het Scheepvaartmuseum. Prijs? Deelname is gratis op vertoon van een geldig museumentreebewijs.

Kijk-en ontdektocht (6+)

Kijk-en ontdektocht (6+)

Deze voorjaarsvakantie kunnen families op ontdekking gaan in de tentoonstelling Gamechangers (geschikt voor kinderen van 6-12 jaar). Deelnemers maken bovendien kans op een leuke prijs! Prijs? Deelname is gratis op vertoon van een geldig museumentreebewijs.

Dare to Discover

Dare to Discover

De virtual reality tijdreis Dare to Discover is te zien aan boord van het VOC-schip Amsterdam. De bezoeker maakt een vlucht over de historische haven van Amsterdam in de Gouden Eeuw en ervaart hoe het Zeemagazijn - het huidige museum - ontstaan is. De VR is toegankelijk voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar en is gratis te bezoeken met een geldig museumentreebewijs.

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.