Houden jouw kids van walvissen? Zet dan koers naar Het Scheepvaartmuseum, Museum in 't Houten Huis, het Zaans Museum en Ecomare. Hier zijn er in de zomervakantie (8 juli t/m 3 september 2017) allerlei leuke walvisactiviteiten voor het hele gezin. Jong en oud leren van alles over dit bijzondere zoogdier en het belang van schone oceanen!

Wat is er te doen?

Kleuterprogramma 'He, dikke walvis (3 - 6 jaar)!'

Kleuterprogramma 'He, dikke walvis (3 - 6 jaar)!'

De vis Popo en zijn vriend Muriël vertellen in Hé, dikke walvis! op een verborgen plekje in het museum een spannend en ontroerend verhaal over de vriendschap tussen een walvis en een school visjes. Dagelijks om 12.00 en 14.00 uur (met uitzondering van 26 en 27 augustus), duur ca. 30 minuten. Gratis met een geldig museumentreebewijs (verplicht), aanmelding uitsluitend op de dag zelf bij de informatiebalie - let op: deze activiteit zit vaak al vroeg vol!

Familierondleiding 'Op walvisexpeditie' (6-12 jaar)

Familierondleiding 'Op walvisexpeditie' (6-12 jaar)

Ga samen met je familie en een leuke gids in ca. 30 minuten op zoek naar de verhalen achter de walvissen. Ook leer je buiten als een echt expeditielid hoe wij zuinig op onze grote vrienden moeten zijn. En wie weet spot jij buiten wel een walvis! Ook leuk als het mooi weer is! Dagelijks om 12.45, 13.00, 13.15 en 13.30 uur (met uitzondering van 26 en 27 augustus), duur ca. 30 minuten. Gratis met geldig museumentreebewijs (verplicht), aanmelding uitsluitend op de dag zelf bij de informatiebalie - let op: deze activiteit zit vaak al vroeg vol!

Walvisavontuur in de Poppenkast

Walvisavontuur in de Poppenkast

Op zijn vaste plekkie voor het Koninklijk Paleis op de Dam weet Jan Klaassen zich al meer dan 120 jaar uit lastige situaties te redden. Zal hem dat in Het Scheepvaartmuseum ook lukken? Eén ding is zeker, de kinderen zullen alles uit de kast moeten halen om hem te helpen! Elke woensdag (behalve 26 juli) om 13.00 en 15.00 uur, duur ca. 20 minuten. Gratis met museumentreebewijs. Aanmelden kan alleen op de dag zelf bij de informatiebalie.

Wakker worden met walvissen!

Wakker worden met walvissen!

Word deze zomer tijdens de Walvisweken heerlijk wakker! Ontwikkel je buikspieren en voel je beenspieren als een krachtige staart. Spring, beweeg, geniet. Onder begeleiding van verhalen over walvissen stap je steeds weer in een nieuwe wereld. Op deze manier maakt een mix van yoga, gymnastiek en dans je in 20 minuten helemaal klaar om de dag weer aan te kunnen! Dagelijks om 10:30 uur (met uitzondering van 26 en 27 augustus) voor families met kinderen van 6 t/m 12 jaar. Gratis met museumentreebewijs. Aanmelden kan alleen op de dag zelf bij de informatiebalie - let op: deze activiteit zit vaak al vroeg vol!

Amsterdams Plastic Vissen (7+)

Amsterdams Plastic Vissen (7+)

Elke dinsdagmiddag kun je mee 'Amsterdams Plastic Vissen' met Plastic Whale, de eerste professionele plastic fishing company ter wereld! Hun missie is om 's werelds wateren plastic-vrij te maken. Maar ze starten in Amsterdam. Geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar (onder begeleiding van een ouder / verzorger). Zwemdiploma verplicht! Op dinsdag 11, 18, 25 juli, 1, 8, 15, 22 en 29 augustus. Vertrek om 13.00, 14.00 uur en 15.00 uur, duur circa 50 minuten. Gratis met geldig museumentreebewijs. Aanmelden kan alleen op de dag zelf bij de informatiebalie. Let op: deze activiteit zit vaak al vroeg vol en heeft een kleine capaciteit!

Lekkers in Stalpaert

Lekkers in Stalpaert

In museumcafé-restaurant Stalpaert kun je deze zomer een heerlijke walviscake eten. Extra lekker, want van elke Walviscake gaat 75 cent naar het Wereld Natuur Fonds! De walviscake kan besteld worden voor € 2,50. Mooi weer? Geniet dan buiten op de museumsteiger van een heerlijk broodje naar keuze en sapje aan de picknicktafels. Haal op zomerse dagen je Walvisweken-picknicktas op in Stalpaert voor € 8,- p.p (museumentreebewijs verplicht). Ook hiervan gaat 50 cent gaat naar het Wereld Natuur Fonds!

Laat je schminken

Laat je schminken

Deze zomervakantie kun je elke maandag van 13.00-16.00 uur een dolfijn of ander zeedier laten schminken buiten, op de steiger of het VOC-schip bij Het Scheepvaartmuseum. Iedere maandag tijdens de Walvisweken tussen 13.00-16.00 uur.

Walvisweken speurtocht

Walvisweken speurtocht

Voor jou en je familie heeft Het Scheepvaartmuseum deze zomervakantie een nieuwe speurtocht (geschikt voor kinderen van 6-12 jaar). Beantwoord de vragen in de tentoonstelling 'Het verhaal van de walvis' en maak kans op een leuke prijs! Tijdens de Walvisweken krijg je de speurtocht gratis bij een kinderkaartje.

Walvisweken kleurwedstrijd

Walvisweken kleurwedstrijd

Doe deze zomer mee aan de Walvisweken kleurwedstrijd. Haal je kleurplaat op bij een van de deelnemende musea, en lever hem in om kans te maken op een coole walvisprijs uit de museumwinkel!

De Walvisweken zijn een initiatief van Het Scheepvaartmuseum, het WNF, Museum In 't Houten Huis, Ecomare en het Zaans Museum en worden mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds en de BankGiro Loterij.

Nieuwsbrief