Lees hieronder de informatie over de aanmeldingsprocedure voor het Prof. J.C.M. Warnsinck Fellowship en Dr. Ernst Crone fellowship van Het Scheepvaartmuseum.

Dr. Ernst Crone Fellowship

Het Dr. Ernst Fellowship voorziet in een eenmalig stipendium van maximaal € 25.000 bruto inclusief reiskosten ten behoeve van maritiem-historisch onderzoek aan de hand van objecten in de collectie van Het Scheepvaartmuseum te Amsterdam. Dit bedrag kan aan u persoonlijk of aan je werkgever worden verstrekt. Het fellowship staat open voor gepromoveerde academici. De looptijd van het fellowship is twaalf maanden, de vroegste startdatum is 1 maart 2023. In overleg kan ook later worden begonnen aan het fellowship, tot uiterlijk 1 oktober 2023. De sluitingsdatum voor aanvragen is 1 februari 2023.

Interesse in dit fellowship?

Het is in 2023 niet meer mogelijk om een voorstel in te dienen voor dit fellowship. Om meer te lezen over de procedure zoals deze heeft plaatsgevonden, kan je hier klikken om de PDF te lezen waarin de procedure van 2023 wordt beschreven. In 2024 zal het museum een nieuwe oproep voor het Dr. Ernst Crone fellowship openen. Wie belangstelling heeft voor deze komende oproep, is van harte welkom om deze interesse al kenbaar te maken via fellowships@hetscheepvaartmuseum.nl.

Prof. J.C.M. Warnsinck Fellowship

Het Prof. J.C.M. Warnsinck Fellowship voorziet in een eenmalig stipendium van maximaal € 4.000 bruto inclusief reiskosten ten behoeve van maritiem-historisch onderzoek aan de hand van objecten in de collectie van Het Scheepvaartmuseum te Amsterdam. Dit bedrag wordt uitsluitend aan jou persoonlijk verstrekt. Het fellowship staat open voor (recent of binnenkort) afgestudeerde masterstudenten. De looptijd van het fellowship is vijf tot zes maanden, de vroegste startdatum is 1 februari 2024. In overleg kan ook later worden begonnen aan het fellowship, tot uiterlijk 1 mei 2024.

Interesse in dit fellowship?

Heb je interesse? Klik dan hier om de PDF te openen waarin de procedure wordt beschreven, het tijdspad, welke onderwerpen en welke selectiecriteria gehanteerd worden.

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.