• Wanneer: 10 t/m 25 oktober 2020, ook op maandag geopend!
  • Hoe laat: tijdstippen variëren per activiteit
  • Duur: tijdsduur varieert per activiteit
  • Voor wie: gezinnen met kinderen vanaf 3 jaar
  • Kosten: activiteiten zijn gratis op vertoon van een geldig museumentreebewijs
  • Aanmelden: activiteiten zijn op inschrijving of inloop

Zon of regen, in Het Scheepvaartmuseum hoef je je tijdens de herfstvakantie geen moment te vervelen. Kom jij ook naar het museum? We zijn in de vakantie ook op maandag geopend!

Tijdens de herfstvakantie van 10 t/m 25 oktober 2020 neemt Het Scheepvaartmuseum je mee op avontuur. ‘Vaar’ mee door de tijd en neem deel aan de dagelijkse familieactiviteiten voor kinderen vanaf 3 jaar. Bezoek de driemasters clipper Stad Amsterdam en bark Europa, luister naar de indrukkende verhalen van de familieverteller, teken je eigen droomschip en ontdek het museum met de nieuwe familiekijktocht. Ga het avontuur aan!

teken 'het droomschip' (alle leeftijden)

teken 'het droomschip' (alle leeftijden)

Rijd, fiets of loop langs het museum en je ziet meteen dat er iets mist: het VOC-schip is weg. Maar niet getreurd, Het Scheepvaartmuseum heeft een oplossing. Help jij mee met het tekenen van een gloednieuw droomschip? Deze vakantie teken je jouw gedroomde schip, maar dan op een bijzondere manier. Durf je het aan? Dagelijks van 10 t/m 25 oktober van 11.00-16.00 uur (op inloop, per huishouden).

familiekijktocht: 'Noord zuid, eropuit!' (6+)

familiekijktocht: 'Noord zuid, eropuit!' (6+)

Ga op een avontuurlijke ontdekkingsreis door Het Scheepvaartmuseum. Van oost naar west en omgekeerd. Overal zijn voorwerpen met verhalen. Probeer al die verhalen te vangen en los de puzzel op. Waar brengt jouw verre reis je heen? Als je het antwoord hebt gevonden, vouw je van de kijktocht een bootje en stuur je het de zee op. Misschien zeilt jouw bootje wel een mooie prijs tegemoet! Dagelijks van 10 t/m 25 oktober, individueel te doen met je familie gedurende openingstijden.

kleuterprogramma 'Waar is het schip?' (3+)

kleuterprogramma 'Waar is het schip?' (3+)

Iedereen kent het wel: een buts hier, een blauwe plek daar, teennagels knippen en je haren in de klit. We hebben allemaal onderhoud nodig. Een schip ook. Daarom ligt VOC-schip Amsterdam nu in het dok. Stel dat het schip zou kunnen praten, wat zou hij dan te vertellen hebben? Kom jij zelf in dat verhaal voor? Dagelijks van 10 t/m 25 oktober om 11.30 uur en 13.00 uur (op inschrijving in het museum).

samen veilig uit

Het Scheepvaartmuseum volgt de Nederlandse richtlijnen van het RIVM en het protocol van de Museumvereniging. Belangrijk is dat je voorafgaand aan je bezoek online een ticket en starttijd boektMet dit ticket kun je ook deelnemen aan alle activiteiten in het museum. In navolging van de aangepaste coronamaatregelen van de Rijksoverheid, is het voor alle bezoekers vanaf 13 jaar verplicht om vanaf woensdag 30 september een ​​mondkapje in Het Scheepvaartmuseum te dragen. Bezoekers moeten zelf zorgdragen voor een mondkapje.

Daarnaast zorgen we voor 1,5 meter afstand tussen bezoekers, zodat je veilig door het museum kunt wandelen. Ook zijn er extra hygiënemaatregelen zoals desinfectiepunten en maken we contactpunten extra vaak schoon.  Verder zorgen we voldoende en heldere informatie. Zo kun alle informatie over maatregelen op onze website of op borden in het museum vinden. Uiteraard staan onze medewerkers ook altijd voor je klaar.

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.