• Wanneer: zondag 19 november
  • Hoe laat: 09.30 uur tot 11.30 uur

Kom het museum op 19 november ontdekken en geniet van een heerlijk ontbijt. 

We nodigen onze buren graag uit voor een Thuishaven-ontbijt op zondag 19 november van 9.30 tot 11.30 uur.

Wij  trakteren deze ochtend weer op een lekker ontbijt. Daarnaast staan er activiteiten gepland die aansluiten bij onze nieuwe tentoonstelling Food for Thought: over waar het eten op je bord vandaan komt.

Bekijk de voedselindustrie door de lens van Kadir van Lohuizen. Van hypermoderne zaadveredeling en gigantische opslagloodsen, tot verticale boerderijen en slachterijen. Van de havens van Rotterdam en Amsterdam tot de cargoterminals van Schiphol. In een multimediale beleving met fotografie, film- en dronebeelden, wordt de bezoeker meegenomen. 

We organiseren dit ontbijt samen met de Omgekeerde Supermarkt, een supermarkt waar je geen boodschappen haalt maar brengt. Samen met de Voedselbank zorgen ze ervoor dat de ingezamelde producten terechtkomen bij de mensen die het hard nodig hebben. 

Jij kunt de Omgekeerde Supermarkt hierbij helpen! Kun je iets missen of heb je thuis producten in de keukenkastjes staan die je niet gebruikt? Neem het mee naar Het Scheepvaartmuseum op 19 november. Kom samen met ons bouwen aan een toren van donaties, zodat we zoveel mogelijk boodschappenmandjes kunnen vullen. 

Programma 

  • 09.30 - 11.30 uur: Ontbijt (tussen 09.30 en 11.00 uur mag je aanschuiven).

  • 10.15 - 10.45 uur en 10.45 - 11.15 uur: Ga mee met een rondleider door het museum of bezoek onze nieuwe tentoonstelling Food For Thought (12+).

  • 09.30 - 11.30 uur: Kom een versiering maken voor in de kerstboom of op de eettafel, voor het goede doel (alle leeftijden). 

We kijken ernaar uit om onze buren weer te zien in het museum! 

Thuishaven  

Vorig jaar won Het Scheepvaartmuseum de VriendenLoterij Museumprijs met als thema ‘beste buur’. Met het prijzengeld organiseert het museum het komende jaar het programma Thuishaven. Elke maand organiseert het museum samen met een buurtpartner een ontbijt voor bewoners. De ambitie is om het museum en de buurt meer te verbinden en zo een thuishaven voor iedereen te worden.  

Helaas is er geen plaats meer om aan te schuiven bij het ontbijt voor 19 november. Meld je hier onder aan om op de hoogste te blijven van toekomstige ontbijtjes. 

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.