• Wanneer: 25 mei, 2024
  • Hoe laat: 10.00 - 17.00
  • Kosten: kosteloos in combinatie met een museumticket, gratis voor KNRM donateurs

Speciaal voor Reddingbootdag komen er vijfentwintig reddingboten naar Het Scheepvaartmuseum. Stap aan boord en hoor spannende verhalen van de schippers!

Reddingbootdag

Op 25 mei viert de KNRM hun jaarlijkse Reddingbootdag, met demonstraties rondom de vele reddingstations. In Het Scheepvaartmuseum vieren we Reddingbootdag extra uitbundig! Samen met de KNRM organiseren we een speciale publieksdag: zeker 25 moderne en historische reddingboten meren voor die dag aan bij het museum. Het belooft een bijzondere operatie te worden waarbij je over de hiervoor extra aangelegde steigers mag lopen. Een perfect uitje voor jong en oud. Je kunt natuurlijk ook de tentoonstelling komen bewonderen: ‘Redders op zee’ met foto’s van topfotografen Robin de Puy en Jeroen Hofman.

Donderdag 23 mei voeren de reddingboten van IJmuiden naar Het Scheepvaartmuseum:

Tientallen reddingboten met ruim 100 vrijwilligers voeren in een speciale intocht samen van IJmuiden naar Het Scheepvaartmuseum.

Dit onderdeel gebruikt cookies

Accept cookies
Informatie & instellingen

Reddingboten aan de steiger

Speciaal voor Reddingbootdag komen er 25 reddingboten naar Het Scheepvaartmuseum. Stap aan boord en hoor spannende verhalen van de schippers en redders.
Waar: Aan de steiger
Tijd: 10.30 - 16.00

Signeersessie fotograaf Jeroen Hofman

Om te vieren dat de KNRM 200 jaar bestaat maakten fotografen Robin de Puy en Jeroen Hofman foto's van de vrijwilligers en reddingstations. De foto's zijn te zien in de tentoonstelling en ook in een prachtig boek dat verschijnt op 24 mei. Tijdens reddingbootdag kun je een boek kopen en laten signeren door fotograaf Jeroen Hofman.
Waar: Open Plein
Tijd: 13.00 - 15.00

Botenroute in en rond het museum (6+)

Het zal je misschien niet verbazen: bij Het Scheepvaartmuseum zijn heel veel schepen te zien... Zowel binnen in het museum als buiten op de steiger. Met deze botenroute ontdekken jullie er heel veel! Ga je mee? Je kan deze vrolijke kijktocht in je eentje doen, maar het is nog veel leuker als je hem samen met een vriend of vriendin, een ouder of je oppas doet! De Botenroute is op te halen op het Open Plein
Waar: in en om het museum
Tijd: Doorlopend

Workshop (4+)

Ben je geïnspireerd geraakt door alle bijzondere reddingboten aan de steiger? Ga zelf aan de slag met papier en schaar en maak de Christiaan Brunings na, het stoomschip van Het Scheepvaartmuseum.

Waar: Open Plein

Tijd: 10.30 – 16.00

Fotostudio

Altijd al een reddingpak aan willen hebben? Dat kan! Kies jouw pose en laat je samen vastleggen in stijl.

Waar: Open Plein

Tijd: 10.30 – 16.00