Welkom aan boord van VOC-schip Amsterdam!

Ga op ontdekking 

De masten van de Amsterdam steken fier boven de stad uit; je kan het dwars-getuigde schip van verre zien liggen. Een bezoek aan Het Scheepvaartmuseum is niet compleet zonder een bezoek aan het iconische VOC-schip Amsterdam. Stroop je mouwen maar op, op het VOC-schip mag je alles zelf uitproberen en roept niemand: "Niet aankomen!".

Restauratie 2021

Gedurende zeven maanden is er groot onderhoud aan het schip gepleegd, een gigantische klus waar prachtige beelden van gemaakt zijn. Lees en bekijk hier meer over het opkalefateren van het schip. 

Praktische informatie

Praktische informatie

Bij slecht weer en storm, windkracht 5/6 en hoger, is de Amsterdam beperkt toegankelijk. Bij windkracht 7 of hoger worden het schip en de steiger gesloten. Dit in verband met de veiligheid van onze bezoekers. Het VOC-schip is gedeeltelijk ook toegankelijk voor mindervaliden via een speciale lift die de bezoeker op het Overloopdek brengt. Hier zie je hoe de bemanning sliep, bekijk je de kanonnen van dichtbij en proef je de sfeer in het ruim.

Voor wie is het VOC-schip Amsterdam?

Voor wie is het VOC-schip Amsterdam?

Deze tentoonstelling is voor echte maritiem liefhebbers en gezinnen met kinderen. Zelfs de allerjongsten kunnen veilig aan boord rondwalen omdat de gangboorden hoog zijn en valgevaar daardoor klein is.

Waar in het museum ligt het VOC-schip Amsterdam?

Waar in het museum ligt het VOC-schip Amsterdam?

Het VOC schip Amsterdam ligt aan de steiger van Het Scheepvaartmuseum.

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.