Het behoud en de bescherming van de oceanen speelt een belangrijke rol in de missie van De Europa en zijn bemanning. De bark Europa doet vaak gebieden aan die nauwelijks door andere schepen worden bezocht. Daarom kan het schip bijdragen aan het verzamelen van belangrijke data met betrekking tot weersvoorspellingen en klimaatverandering voor de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) van de Verenigde Naties en UNESCO en het KNMI.

De bark Europa levert een continue bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek ten behoeve van een duurzame toekomst. Op iedere oceaanoversteek gaan oceanografen, astronomen of marine biologen mee. Zij verzamelen data ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek, betrekken de gastbemanning bij het uitvoeren van het onderzoek en geven hier lezingen over. Zo draagt De Europa bij aan het creëren van meer bewustzijn voor klimaatverandering en de vervuiling van oceanen en hopen wij de reisbemanning te inspireren om de oceaan en zijn dierenleven te beschermen.

De Europa werkt voor zijn onderzoeksprojecten jaarlijks samen met Wageningen Universiteit, Bangor University en is altijd op zoek naar nieuwe manieren en samenwerkingen ten behoeve van de bescherming van de oceanen en het bijdragen aan een duurzame toekomst.

Voor meer informatie: www.barkeuropa.nl/

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.