De Rederij bark Europa organiseert wereldwijd avontuurlijke zeilreizen voor iedereen die, ongeacht zeilervaring, het avontuur van zeilen over de zeeën en oceanen op een klassiek dwars getuigd schip wil beleven. De opbrengsten van de verkoop van de zeilreizen worden gebruikt om in het benodigde onderhoud van het bijna 110 jaar oude schip te voorzien en De Europa op die manier in de vaart te houden.

De Europa heeft een zeer internationale vaste bemanning. Onder de vaste bemanning zijn over het algemeen de kapitein en kok Nederlands, de overige bemanning is een zeer internationaal gezelschap. De gezamenlijke taal die aan boord wordt gesproken is Engels.

De bark Europa volgt traditionele zeilroutes en maakt lange oceaan oversteken. Zij is het meest bekend van zijn expedities naar Antarctica, die ze ieder jaar tussen november en maart (in de Zuidelijke zomer) onderneemt.

De Europa neemt ook deel aan Tall Ships Races, de grootste internationale oceaanraces voor zeilopleidingsschepen ter wereld. Deze races worden per jaar in verschillende werelddelen gehouden en vaak komen er duizenden bezoekers op af. Onze bemanning en gasten zijn van verschillende leeftijden en zorgen voor een internationale sfeer aan boord, verbonden door hun zoektocht naar avontuur en nieuwe belevenissen.

Meer informatie kun je vinden op www.barkeuropa.nl/over-ons.

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.