Het gaat goed met mij. Ik werk nu bij een navigatiebedrijf in Ambon, maar ik ben gestationeerd in Banda Naira. Ik ben een inhuurkracht en dat combineer ik met mijn studie. Naast mijn kantoorbaan, werk ik erbij als een ojek driver. En in de namiddag heb ik soms nog tijd om te voetballen.

Gelukkig is Banda een groene zone [veilig gebied zonder/weinig corona besmettingen, red.]. Maar door het coronavirus is reizen vanuit Banda niet meer vanzelfsprekend. Het is zo lastig om Banda te verlaten, want er zijn veel documenten die je eerst moet regelen. Tijdens de pandemie voel ik me beperkt in mijn beweegruimte. We mogen niet bijeenkomen, socialiseren. Geld verdienen is ook moeilijker geworden. 

Ik word nog steeds heel blij als ik mijn foto’s in het boek I love Banda bekijk. Ik ben ook er supertrots op dat je, van alle jongeren in Banda, mij had gekozen als één van je jongeren. Ik ben zo blij dat mijn foto’s in het Maritiem museum Amsterdam zullen hangen. Mijn favoriete foto is de foto waar ik in zee spring. Die is genomen op het Malole stand, waar het uitzicht erg mooi is. Ik vind de foto heel leuk, ik word er blij van als ik ernaar kijk. 
l love Banda is een middel om Banda te promoten. Ik weet dat Banda beroemd is, al sinds de koloniale periode, maar dit fotoboek laat het moderne Banda zien aan zowel Nederlanders als andere buitenlanders. Het is een eer voor ons, Bandanese jongeren, om te vertellen over het Banda van nu. Hartelijk bedankt, Miss, dat je de (gedachten van de) jongeren van Banda promoot. Hopelijk wordt Banda later nog beter dan nu. 

Push-ups, high-kicks, crawling through the surf, Malole beach is Ode's ideal training partner. (Ode's favorite photo of himself).