De Banda-eilanden zijn onlosmakelijk verbonden met de maritieme geschiedenis van Nederland. Vanuit de vraag hoe het bewogen verleden doorwerkt naar het heden en de toekomst, fotografeerde Isabelle Boon de jongeren van de eilanden.

Ooit de enige plek op aarde waar nootmuskaat groeide, was het geïsoleerde Banda (Molukken, Indonesië) voor de VOC van enorme waarde. Tot op de dag van vandaag resoneert de Nederlandse aanwezigheid in de cultuur en het fysieke landschap. Hoe kijken de jongeren van de Banda-eilanden naar hun geschiedenis? Willen ze juist het verleden van zich afschudden of zijn ze trots op de eilanden, haar sterk eigen identiteit en erfgoed? Willen ze weg of juist blijven? Hoe zien zij hun toekomst? De tentoonstelling I love Banda is een beeldverslag over identiteit en het universele van jong zijn tegen de achtergrond van een gedeeld verleden.

Voorproefje van de tentoonstelling I love Banda met werk van fotograaf Isabelle Boon

Dit onderdeel gebruikt cookies

Accept cookies
Informatie & instellingen

Het Parool: "De expositie van foto’s van Isabelle Boon is prachtig en biedt volop nieuwe inzichten in de complexe banden tussen Nederland en Indonesië, nu en toen."

NRC: "Boons beeldverhalen zijn intiem, maar doen je ook afvragen hoe lang de inmiddels afgezonderde cultuur ook afgezonderd blijft."