Het Scheepvaartmuseum laat zien hoe sterk de maritieme wereld en de samenleving verbonden zijn. Maak op deze pagina kennis met ons motto, missie en pijlers!

motto

Water verbindt werelden 

missie

Het Scheepvaartmuseum laat zien hoe sterk de maritieme wereld en de samenleving verbonden zijn en specifiek welke impact dit heeft op het leven van zoveel individuen.

dat doen wij vanuit de volgende drie pijlers:

toonaangevend & onderzoekend
Wij zijn een museum met een toonaangevende maritieme collectie en bibliotheek. Deze schoonheid en geschiedenis kan iedereen zich eigen maken. Samen met (inter-)nationale onderzoekers werken wij aan verdiepende presentaties en kennisdeling. 

betrokken & urgent
De wereld wordt geconfronteerd met grote veranderingen en uitdagingen. Wij grijpen maritieme ontwikkelingen uit het verleden, het heden en de toekomst aan om de dialoog over actuele thema's te stimuleren.

ondernemend & verbindend
Wij zijn van huis uit ondernemend, stimuleren talent en staan midden in de samenleving. Onze open cultuur, met aandacht voor inclusiviteit en publieksparticipatie, is de voedingsbodem voor vruchtbare samenwerkingen. 

Michael Huijser | directeur Het Scheepvaartmuseum

Michael Huijser | directeur Het Scheepvaartmuseum

“In dit museum vertellen we hoe water culturen verbindt. De maritieme geschiedenis kent rijke én beladen verhalen. Als nationaal maritiem instituut in een wereldstad, voelen mijn collega’s en ik verantwoordelijkheid om deze geschiedenis in meerdere perspectieven te laten zien. Daarom blijven we kritische vragen stellen over onze collectie en de impact van koloniale geschiedenis vandaag. We nodigen ook graag betrokken en critical friends uit voor samenwerkingen, reflectie of gewoon een goed gesprek. Dit doen we omdat we een gastvrije en bijzondere plek van betekenis willen zijn voor iedereen.” - Michael Huijser, directeur Het Scheepvaartmuseum

Hier lees je meer over de stappen die we zetten richting een meer inclusief museum. 

Water verbindt werelden. Het Scheepvaartmuseum laat zien hoe sterk de maritieme wereld en de samenleving verbonden zijn en specifiek welke impact dit heeft op het leven van zoveel individuen.

Dit onderdeel gebruikt cookies

Accept cookies
Informatie & instellingen