Per januari versterken Anne-Floor van Tilburg (Hoofd Development), Marcel van Kanten (Hoofd Marketing & Communicatie) en Gundy van Dijk (Hoofd Educatie & Publieksactiviteiten) het managementteam van Het Scheepvaartmuseum. Per 1 februari start Christian Taal als Hoofd Bedrijfsvoering.

Met de komst van deze vier professionals kan het museum haar ingeslagen koers verder vormgeven en het museum op nationaal en internationaal niveau verder bestendigen bij potentiële partners en bezoekers.
Anne-Floor van Tilburg

Anne-Floor van Tilburg is er van overtuigd dat kunst en cultuur je kan verrassen, verwonderen en mee kan nemen in verhalen van toen en nu. ’Het verruimt je blik op de samenleving en kan zorgen voor meer verdraagzaamheid." Met haar passie voor cultuur en nautiek en jarenlange ervaring bij diverse culturele instellingen is het museum verheugd dat zij het team komt versterken zodat er nog meer bijzondere projecten ontwikkeld en gerealiseerd worden.

Anne-Floor van Tilburg


Marcel van Kanten

Marcel van Kanten had als kind al een passie voor scheepvaarthistorie. Hij heeft jarenlange ervaring op het gebied van marketing en communicatie bij het bedrijfsleven, adviesbureau's, mediasector, overheid en non-profitsector. "Het Scheepvaartmuseum heeft een publieke taak om verleden, heden en toekomst met elkaar te verbinden. Maar ook om de maatschappelijke relevantie te laten zien van het culturele erfgoed dat Het Scheepvaartmuseum beheert. Het museum wil een breed Nederlands en buitenlands publiek aanspreken. Hier ligt een belangrijke rol voor de afdeling Marketing & Communicatie."

Marcel van Kanten


Gundy van Dijk

Gundy van Dijk heeft als hoofd Educatie & Publieksactiviteiten de ambitie meer aandacht te besteden aan programma's die maatschappelijk relevant zijn. Bijvoorbeeld over de erfenis van slavernij of een programma dat geschikt is voor museumbezoekers met een vorm uit het autisme spectrum. Daarnaast zoekt zij naar inspirerende samenwerkingspartners op het gebied van onderwijs en publieksprogrammering om een hoogwaardig aanbod aan onze bezoekers te bieden. Sinds 2015 werkt Gundy als projectleider Educatie voor Het Scheepvaartmuseum. Zij heeft zich ingezet voor vernieuwende educatieve projecten, zoals het prijswinnende programma BOOTKAMP voor brugklasleerlingen.

Gundy van Dijk


Christian Taal

Christian Taal is opgegroeid tussen schepen. Desondanks heeft hij voor een ander vak gekozen en inmiddels heeft hij bij meerdere musea gewerkt in functies op het raakvlak van publiekszaken, events en bedrijfsvoering. ’Voor de bedrijfsvoering van musea is het de kunst om flexibel in te spelen op de dynamiek en behoeften van de verschillende gebruikers, zoals de museumbezoekers, de gasten van events en de eigen medewerkers. Dit kan alleen door verbinding te maken en je te verdiepen in de wereld van de ander.’ Een belangrijk speerpunt wordt het verder verduurzamen van de bedrijfsvoering.

Christian Taal

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.