• Wanneer: 6 november 2021
  • Hoe laat: 19.00 - 00.00 uur
  • Voor wie: volwassenen
  • Kosten: € 22.50 inclusief herhaalbezoek
  • Aanmelden: kaartverkoop via museumnacht.amsterdam

Hoera: Museumnacht Amsterdam 2021 gaat door!

Op zaterdagavond 6 november openen meer dan 50 musea en culturele instellingen hun deuren voor de Amsterdamse Museumnacht. Water verbindt werelden, dat is het motto van Het Scheepvaartmuseum. Maar wat houdt dat eigenlijk in?

anders kijken tijdens Museumnacht 2021

anders kijken tijdens Museumnacht 2021

Vannacht waait er in het museum een frisse wind: stap aan boord, beluister nieuwe verhalen over het oude, en kijk met open blik naar kunst en geschiedenis. 

Overal in het museum en op het VOC-schip Amsterdam is wat te doen: bekijk live dansvoorstellingen van House of Makers en spoken word-optredens van Esmay Usmany en Amara van der Elst in ‘Wilde Woorden’ op het Open Plein. Teken zelf mee aan de installatie ‘Zee van papier’ met kunstenaar Roos van Haaften.

Ga met de Canon van Nederland in gesprek over bekende namen uit de 17de eeuw: waren ze nu goud of fout? Beluister en deel je eigen verhalen over de replica van het VOC-schip aan de steiger tijdens de Beyond Walls Take-over of boek een 5-minuten speeddate met fotografe Isabelle Boon.

Bekijk oude reisverslagen in de bibliotheek met een andere blik en selfie jezelf in een levensgroot zeeschilderij, of maak je eigen heldenmedaille. Bekijk de nieuwste tentoonstellingen: in ‘I love Banda’  zie je hoe het bewogen verleden doorwerkt in het heden van jongeren.

Met introducties op zaal leer je alles over zeeschilders ‘Willem van de Velde & Zoon’ uit de 17de-eeuw. Vader Willem voer mee met de oorlogsvloot, en zowel vader als zoon migreerden naar Engeland om daar voor de Engelse koning te werken. Daar past prima een Van de Velde-biertje of kraakvers Frietje Zeeslag uit de Captains Kitchen bij! Duik in de Museumnacht zoals nooit tevoren: vanavond in Het Scheepvaartmuseum.

Kijk voor kaartverkoop en meer informatie over het programma op museumnacht.amsterdam.

Heb je Museumnacht gemist of wil je in alle rust nog eens kijken? Kom dan op zondag 7 november naar Nacht Nazorg, gratis met je museumnacht-polsbandje.