Het Scheepvaartmuseum presenteert een unieke grote overzichtstentoonstelling over vader en zoon Willem van de Velde, twee toonaangevende zeeschilders in de zeventiende eeuw met elk een eigen specialisme: penschilderij en olieverfschilderij. 

De overzichtstentoonstelling Willem van de Velde & Zoon neemt je mee in de maritieme wereld van de Van de Veldes, het 'oorlogscorrespondentschap' van vader Willem en voert je langs ruwe schetsen, kalme zeegezichten, dramatische stormen en monumentale zeeslagen. Het is de eerste keer wereldwijd dat er zoveel werken van beide kunstenaars tegelijkertijd te zien zijn. 

**** in NRC: "De vlotte schetsen die het vuur van de strijd in pen en penseel vastleggen behoren tot de aantrekkelijkste werken in een prachtig overzicht..."

De Volkskrant: "Er zijn een paar redenen om naar de tentoonstelling van de zeeschilders Willem van de Velde I & II in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam te gaan, ook als je helemaal niks met Hollandse zeevaart hebt."

**** Trouw: "...een fraaie tentoonstelling, met bruiklenen uit de hele wereld. Een die niet alléén voor liefhebbers van scheepsgeschiedenis interessant is."

de catalogus

de catalogus

De bijbehorende catalogus Willem van de Velde & Zoon is verkrijgbaar in de museumwinkel en online (€24,95). Vrienden van het museum ontvangen de catalogus als onderdeel van hun lidmaatschap.

op de foto tussen de woeste golven

op de foto tussen de woeste golven

Begeef je in de woeste golven en laat je bezoek aan de tentoonstelling Willem van de Velde & Zoon vereeuwigen.

atelier

atelier

Alles gezien en inspiratie opgedaan in de tentoonstelling? Ga dan zelf aan de slag door op de grote magnetenwand een eigen kunstwerk te maken! Vorm met de verschillende magneten een woeste storm, een enorme zeeslag of gewoon een bootje.

van de Velde speciaalbier

van de Velde speciaalbier

Speciaal ter gelegenheid van de tentoonstelling heeft de Amsterdamse brouwerij Penose twee biertjes gebrouwen: de Jonge en de Oude. Geniet van dit blonde of bruine biertje in ons café-restaurant. Of neem het mee naar huis: de flesjes zijn verkrijgbaar in de museumwinkel.

Willem van de Velde & Zoon is mogelijk gemaakt door een bijdrage van Ministerie van OCW, VriendenLoterij, Het Compagnie Fonds, Mondriaan Fonds, Fonds 21, Turing Foundation, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Zabawas, Nico Nap Foundation, Samenwerkende Maritieme Fondsen, Gravin van Bylandt Stichting.

De aankoop van de wandtapijten is mogelijk gemaakt door Vereniging Rembrandt, mede dankzij haar Rembrandt UK Circle Fund, Nationaal Aankoopfonds van het ministerie van OCW, Mondriaan Fonds, Vereeniging Nederlandsch Historisch Scheepvaart Museum, VriendenLoterij, Samenwerkende Maritieme Fondsen en Het Compagnie Fonds.

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.