• Wanneer: Van zaterdag 24 december t/m 8 januari 2023 (muv 25 december en 1 januari)
  • Hoe laat: Van 10.00 - 17.00 uur
  • Voor wie: Kinderen vanaf 2+
  • Kosten: Gratis (wel in het bezit zijn van een museumentreebewijs)
  • Aanmelden: Soms op inloop in het museum bij de informatiebalie

Twee weken vakantie vier je natuurlijk in Het Scheepvaartmuseum! Ga op avontuur met Duiker Doris, ontdek alles over portretten én maak je eigen mini animatiefilm. Komen jullie gezellig bij ons opwarmen?

Let op: zondag 25 december (1e Kerstdag) en zondag 1 januari (Nieuwjaarsdag) is Het Scheepvaartmuseum altijd gesloten. 

Peuterprogramma rond Duiker Doris

Peuterprogramma rond Duiker Doris

Kom mee naar de zee! De zon schijnt. Het is lekker warm. Je hoort hoe de meeuwen krijsen en hoe het zand meeruist met de zee. Voel je de schelpen onder je voeten en de wind door je haren? Beweeg als een octopus, werk als een matroos en dans als een vlieger. Kom je mee naar de zee? Dagelijks, 24 dec tm 8 jan, m.u.v. 25 dec en 1 jan, om 10.30 uur op inschrijving; leeftijd: 2+; kosten: gratis op vertoon van een museumentreebewijs.

Kleur-doe-plaat Zeemonsters

Kleur-doe-plaat Zeemonsters

Wat een bijzondere zeemonsters zie je hier! Maar wacht eens, er mist een kop, er mist een staart.. Maak jij deze zeemonsters weer heel? Een lief monster of juist een hele boze. Gebruik je fantasie, alles kan en alles mag! Dagelijks, 24 dec tm 8 jan, m.u.v. 25 dec en 1 jan; hele dag gratis tijdens openingstijden in café te verkrijgen.

DIY animatiewiel

DIY animatiewiel

Teken jouw eigen korte verhaal over de zee. Zet jouw verhaal in beweging door aan het wiel te draaien en... je hebt jouw eigen mini filmpje gemaakt! Dagelijks, 24 dec tm 8 jan, m.u.v. 25 dec en 1 jan; dagelijks op inloop 11.00-15.00 uur; leeftijd 4+; kosten: gratis op vertoon van een museumentreebewijs.

Kijktocht

Kijktocht

Portretten In het museum ontdek je heel veel mensen. Niet alleen om je heen, maar ook op schilderijen en foto's. Hoe lang kun jij stilzitten als je geschilderd wordt? En kijkt die man nou boos of verdrietig? In een portret kun je ontzettend veel zien. Ga met elkaar op pad en ontdek het allemaal! Als je klaar bent maken jullie je eigen portret! Dagelijks, 24 dec tm 8 jan, m.u.v. 25 dec en 1 jan; tijden: hele dag tijdens openingstijden; leeftijd: 6+; gratis op vertoon van een museumentreebewijs.

Photobooth - 3, 2, 1 KLIK!

Photobooth - 3, 2, 1 KLIK!

In Het Scheepvaartmuseum vind je veel portretten. Schilderijen, beelden, maar ook foto's. Hoe maak je een goede portretfoto? Ontdek het met de hele familie, ga aan de slag en maak een prachtig portet, natuurlijk geheel in stijl van Het Scheepvaartmuseum. Ben jij de zweverige meeuw of de stoere matroos? Dagelijks, 24 dec tm 8 jan, m.u.v. 25 dec en 1 jan; tijden: op inloop 11.00-15.00 uur; voor alle leeftijden; gratis op vertoon van een museumentreebewijs.

VOC-schip Amsterdam

VOC-schip Amsterdam

Kom aan boord van dit prachtige gerenoveerde VOC-schip en beleef van alles: hang in de hangmat, vuur de kanonnen af, hijs lading in het ruim, waan je kapitein in de kapiteinshut, sta achter het roer en nog veel meer!

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.