• Wanneer: Van zaterdag 24 december t/m 8 januari 2023 (muv 25 december en 1 januari)
  • Hoe laat: Van 10.00 - 17.00 uur
  • Voor wie: Kinderen vanaf 2+
  • Kosten: Gratis (wel in het bezit zijn van een museumentreebewijs)
  • Aanmelden: Soms op inloop in het museum bij de informatiebalie

Twee weken vakantie vier je natuurlijk in Het Scheepvaartmuseum, bij ons is het warm en knus! Samen met Cinekid bieden we een betoverend programma voor jong en oud.

Teken tijdens de kerstvakantie je eigen mini animatiefilm, maak een familieportret in de Green Screen en kom in de middag naar onze pop-up bios met de prachtige film Lampje. De allerkleinsten gaan op avontuur met Duiker Doris in de magische onderwaterwereld. Komen jullie gezellig bij ons opwarmen?

Let op: zondag 25 december (1e Kerstdag) en zondag 1 januari (Nieuwjaarsdag) is Het Scheepvaartmuseum altijd gesloten. 

Peuterprogramma rond Duiker Doris

Peuterprogramma rond Duiker Doris

Kom mee naar de zee! Je hoort de meeuwen krijsen en de golven kabbelen. Voel je de schelpen onder je voeten en de wind door je haren? Beweeg als een octopus, werk als een matroos en dans als een vlieger. Kom je mee naar de zee? Dagelijks, 24 dec tm 8 jan, m.u.v. 25 dec en 1 jan, om 10.30 en 15.30 uur op inschrijving; leeftijd: 2+; kosten: gratis op vertoon van een museumentreebewijs.

Kleur-doe-plaat Zeemonsters

Kleur-doe-plaat Zeemonsters

Wat een bijzondere zeemonsters zie je hier! Maar wacht eens, er mist een kop, er mist een staart.. Maak jij deze zeemonsters weer heel? Een lief monster of juist een hele boze. Gebruik je fantasie, alles kan en alles mag! Dagelijks, 24 dec tm 8 jan, m.u.v. 25 dec en 1 jan; hele dag gratis tijdens openingstijden in café te verkrijgen.

DIY animatiewiel: wij op zee

DIY animatiewiel: wij op zee

Teken jouw eigen korte verhaal over jullie familie op zee. Zet jouw verhaal in beweging door aan het wiel te draaien en... je hebt jouw eigen mini filmpje gemaakt! Dagelijks, 24 dec tm 8 jan, m.u.v. 25 dec en 1 jan; dagelijks op inloop 11.00-15.00 uur; leeftijd 4+; kosten: gratis op vertoon van een museumentreebewijs.

Kijktocht

Kijktocht

Portretten In het museum ontdek je heel veel mensen. Niet alleen om je heen, maar ook op schilderijen en foto's. Hoe lang kun jij stilzitten als je geschilderd wordt? En kijkt die man nou boos of verdrietig? In een portret kun je ontzettend veel zien. Ga met elkaar op pad en ontdek het allemaal! Als je klaar bent maken jullie je eigen portret! Dagelijks, 24 dec tm 8 jan, m.u.v. 25 dec en 1 jan; tijden: hele dag tijdens openingstijden; leeftijd: 6+; gratis op vertoon van een museumentreebewijs.

Green screen zeeverhalen - 3, 2, 1 KLIK!

Green screen zeeverhalen - 3, 2, 1 KLIK!

In Het Scheepvaartmuseum vind je veel portretten. Schilderijen, beelden, maar ook foto's. Hoe maak je een goede portretfoto? Ontdek het met de hele familie, ga aan de slag en maak een prachtig portet, natuurlijk geheel in stijl van Het Scheepvaartmuseum. Ben jij de zweverige meeuw of de stoere matroos? Dagelijks, 24 dec tm 8 jan, m.u.v. 25 dec en 1 jan; tijden: op inloop 11.00-15.00 uur; voor alle leeftijden; gratis op vertoon van een museumentreebewijs.

Lampje - 1e twee delen van de film

Lampje - 1e twee delen van de film

Lampje: een verhaal over moed, vriendschap en altijd mogen zijn wie je bent - De familieserie Lampje, gebaseerd op het gelijknamige en veelbekroonde boek van Annet Schaap, is het sprookjesachtige verhaal over de 11-jarige dochter van een vuurtorenwachter die een bijzondere vriendschap sluit met een jongen met een vissenstaart. Dagelijks op inschrijving bij de informatiebalie, 24 dec t/m 8 jan, m.u.v. 25 dec en 1 jan., 15.00-16.30 uur; kosten: gratis op vertoon van je museumentreebewijs. Liever de hele film bekijken? Kom dan woensdag van 13.00 tot 16.00 uur.

Lampje - de gehele film

Lampje - de gehele film

Lampje: een verhaal over moed, vriendschap en altijd mogen zijn wie je bent - De familieserie Lampje, gebaseerd op het gelijknamige en veelbekroonde boek van Annet Schaap, is het sprookjesachtige verhaal over de 11-jarige dochter van een vuurtorenwachter die een bijzondere vriendschap sluit met een jongen met een vissenstaart. Tijden: iedere woensdag van 13.00 tot 16.00 uur in de kerstvakantie; leeftijd: 8+ ; kosten: gratis op vertoon van je museumentreebewijs, inschrijving bij de informatiebalie.

Annet Schaap leest Lampje

Annet Schaap leest Lampje

Maak kennis met de schrijver van het veelbekroonde boek Lampje. Om te vieren dat haar prachtige boek verfilmd is en deze vakantie bij Het Scheepvaartmuseum te zien is, komt Annet Schaap voorlezen. Ze kan je ook alles vertellen over hoe een boek verfilmd wordt. Fan? Neem je boeken mee en laat ze signeren! Tijd: woensdag 4 januari van 11.30 tot 12.30 uur; leeftijd: 8+ ; kosten: gratis op vertoon van je museumentreebewijs, inschrijving bij de informatiebalie.

VOC-schip Amsterdam

VOC-schip Amsterdam

Kom aan boord van dit prachtige gerenoveerde VOC-schip en beleef van alles: hang in de hangmat, hijs lading in het ruim, waan je kapitein in de kapiteinshut, sta achter het roer en nog veel meer!

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.