• Wanneer: Van zaterdag 23 december t/m 7 januari 2023 (let op: gesloten op 25 december en 1 januari)
  • Hoe laat: 10.00 - 17.00 uur

Twee weken vakantie vier je natuurlijk in Het Scheepvaartmuseum! In samenwerking met Cinekid is er weer een te gek programma voor kinderen. Ga op de foto voor de green screen, bezoek de pop-up bioscoop en doe mee met knutselactiviteiten. Kom je ook?

 

Kerstvakantie in Het Scheepvaartmuseum In samenwerking met Cinekid organiseren we deze kerstvakantie heel veel activiteiten voor kinderen. Omdat onze tijdelijke tentoonstelling Food for Thought (voor volwassenen en oudere kinderen) over eten gaat, heeft ook onze kerstvakantieprogrammering dit jaar een voedsel-tintje. 

Green screen – Spring in de foto!

Green screen – Spring in de foto!

Maak een familiefoto, natuurlijk in de stijl van het Scheepvaartmuseum. Waar zou jij willen zijn? In een weiland met koeien of misschien toch op een schip? Poseer samen voor de green screen en tover jezelf in een andere wereld! Dagelijks tussen 11.00 en 15.00 uur, op inloop op het Open Plein.

Animatieplaats - De raap (4+)

Animatieplaats - De raap (4+)

Laat je inspireren door de korte animatiefilm 'De raap' en breng je eigen fantasie tot leven met een zelfgemaakt animatiefilmpje. In deze workshop maak je onder professionele begeleiding en samen met anderen een stop-motion filmpje. Woensdag 27 december & woensdag 3 januari, op inschrijving op het Open Plein.

Maak je eigen thaumatroop (3+)

Maak je eigen thaumatroop (3+)

Een thaumawat? Thaumatroop betekent 'wonderdraaiing'. Het is een vroege voorloper van de film: door papier met daarop afbeeldingen snel te draaien, ontstaat er een optische illusie. In de 19e eeuw was het populair speelgoed. En jij kunt er nu zelf eentje maken! Dagelijks tussen 11.00 en 15.00 uur, op inloop op het Open Plein.

Boodschappenroute (6+)

Boodschappenroute (6+)

Ga zelf op pad met de boodschappenroute. Samen met je familie ontdek je alles in het museum wat met schepen én met eten en drinken te maken heeft. Kom snel je boodschappenlijstje halen! Kan jij alles vinden? Je kunt de boodschappenroute dagelijks tijdens openingstijden ophalen op het Open Plein.

Cinekid pop-up bioscoop – Waterpret (3+)

Cinekid pop-up bioscoop – Waterpret (3+)

Plof lekker neer in een van de zitzakken bij de enige echte Cinekid pop-up bioscoop. In de kerstvakantie worden er op het Open Plein korte films vertoond. De ene spannend, de ander juist grappig. En allemaal hebben ze natuurlijk een waterthema. Dagelijks tijdens openingstijden, op inloop op het Open Plein.

Duiker Doris

Duiker Doris

Duiker Doris is een avontuurlijke, maritieme museumbeleving voor families met kinderen van 2 jaar en ouder. In deze ruimte kunnen kinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met Het Scheepvaartmuseum, de liefde voor het water en de maritieme wereld.

Het verhaal van de walvis

Het verhaal van de walvis

De tentoonstelling ‘het verhaal van de walvis’ laat zien hoe we door de eeuwen heen naar de walvis hebben gekeken. Je leert over de walvisjacht en hoe deze de walvis tot een bedreigde diersoort heeft gemaakt.

VOC-schip Amsterdam

VOC-schip Amsterdam

Kom aan boord van deze prachtig gerenoveerde replica van een VOC-schip! Hier is van alles te doen en te beleven: hang in de hangmat, hijs lading in het ruim, waan je kapitein in de kapiteinshut, sta achter het roer en nog veel meer!

Junior audiotour

Junior audiotour

Wil jij weten wie Michiel de Ruyter heeft vermoord? Wat er allemaal te eten was aan boord van een VOC-schip? En waarom het niet zo slim is om op walvissen te jagen? Je hoort het allemaal in de junior audiotour. In het nieuwe jaar wordt de junior audiotour ge-update. Vanaf deze kerstvakantie kan je alvast drie nieuwe stops van kinderboekenschrijver Reza Kartosen-Wong beluisteren op en over het VOC schip!