• Wanneer: van zaterdag 22 april t/m zondag 7 mei
  • Hoe laat: van 10:00 uur tot 17:00 uur
  • Voor wie: families en kinderen
  • Kosten: museumentreebewijs (met stadspas gratis)
  • Aanmelden: op inloop in het museum bij de informatiebalie

Op koers naar het leukste familie uitje! Van 22 april tot en met 7 mei is er voor jong en oud weer genoeg te beleven tijdens de meivakantie.

 

 

Toon je creativiteit en maak een eigen kaart op het Open Plein, ga zelf op pad met de kijktocht of neem een kijkje op het VOC-schip Amsterdam. De kleinste museumbezoekers kunnen op avontuur in de Duiker Doris tentoonstelling. Kom je ook langs?

Tijdens de meivakantie is het museum ook op maandag geopend. 

Let op: op donderdag 27 april is het museum gesloten.

Kleur-doe-plaat Zeemonsters

Kleur-doe-plaat Zeemonsters

Wat een bijzondere zeemonsters zie je hier! Maar wacht eens, er mist een kop, er mist een staart... Maak jij deze zeemonsters weer heel? Een lief monster of juist een hele boze. Gebruik je fantasie, alles kan en alles mag! De kleur-doe-plaat is gemaakt door Kwennie Cheng die ook Duiker Doris tekende. De plaat is gratis verkijgbaar in het restaurant

Kijktocht Portretten

Kijktocht Portretten

In het museum ontdek je heel veel mensen. Niet alleen om je heen, maar ook op schilderijen en foto's. Hoe lang kun jij stilzitten als je geschilderd wordt? En kijkt die man nou boos of verdrietig? In een portret kun je ontzettend veel zien. Ga met elkaar op pad en ontdek het allemaal! De kijktocht is gratis op te halen bij de balie op het Open plein Leeftijd: 6+

VOC-schip Amsterdam

VOC-schip Amsterdam

Kom aan boord van de prachtige gerenoveerde replica van het VOC-schip en beleef van alles: hang in de hangmat, hijs lading in het ruim, waan je kapitein in de kapiteinshut, sta achter het roer en nog veel meer!

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.