• Wanneer: 10 t/m 25 februari
  • Hoe laat: 10.00 - 17.00
  • Voor wie: Families met kinderen

De voorjaarsvakantie vier je in Het Scheepvaartmuseum! We hebben weer een programma boordevol leuke activiteiten voor families

Het programma heeft net als onze Food for Thought tentoonstelling een voedsel-tintje. Duik in de wereld van koffie, loop de boodschappenroute en leer hoe eten aan boord van het VOC-schip vroeger bewaard werd. 

En wist je dat kinderen t/m 12 jaar oud gratis naar binnen mogen? Zo is het ook een leuke activiteit voor je portemonnee! 

Koffievloot

Koffievloot

Oude koffieprut uit ons restaurant krijgt een nieuw leven tijdens deze vakantie. Teken je schip, dompel het in (koffie)water en bepaal de waterstand. Jouw tekening wordt onderdeel van een grote koffievloot. Tussen 11.00 – 15.00 op inloop op het Open Plein.

Boodschappenroute

Boodschappenroute

Ga zelf op pad met de boodschappenroute. Samen met je familie ontdek je alles in het museum wat met schepen én met eten en drinken te maken heeft. Kom snel je boodschappenlijstje halen!

Kleur-doe-plaat Zeemonsters

Kleur-doe-plaat Zeemonsters

Gebruik je fantasie, alles kan en alles mag! De kleur-doe-plaat is gemaakt door Kwennie Cheng die ook Duiker Doris tekende. De plaat is gratis verkrijgbaar op het Open Plein en in het restaurant.

Pekel mee

Pekel mee

Ga mee naar de kombuis van de VOC-replica en leer over het eten aan boord. En wist je dat oude manieren om eten houdbaar te maken nog steeds bruikbaar én lekker zijn? Ontdek en proef het zelf! Let op: alleen beschikbaar van 17 t/m 25 februari om 11.00, 11.45 en 13.00 op het open plein.

Waar is mijn noedelsoep?!?

Waar is mijn noedelsoep?!?

Dit vrolijke prentenboek van Chee-Han en Reza Kartosen-Wong introduceert diverse gerechten in Nederland. Ontdek verschillende gerechten en deel na het voorlezen jouw favoriete eten door het zelf te tekenen. Let op: alleen beschikbaar van 17 t/m 24 februari om 10.30 en 11.30 op inschrijving op het Open Plein.

Reza en Chee-Han lezen voor

Reza en Chee-Han lezen voor

Op zondag 25 februari om 11.00 uur komen Reza en Chee-Han Kartosen-Wong persoonlijk langs om hun vrolijke prentenboeken voor te lezen. Ben jij erbij?