• Wanneer: van 19 december 2020 tot 3 januari 2021
  • Hoe laat: tijdstippen variëren per activiteit
  • Duur: tijdsduur varieert per activiteit
  • Voor wie: gezinnen met kinderen vanaf 3 jaar
  • Kosten: activiteiten zijn gratis op vertoon van een geldig museumentreebewijs
  • Aanmelden: activiteiten zijn op inschrijving of inloop. aanmelden uitsluitend op de dag zelf in het museum

Zon of sneeuw, in Het Scheepvaartmuseum hoef je je tijdens de kerstvakantie geen moment te vervelen. Kom jij ook naar het museum? We zijn in de vakantie ook op maandag geopend!

Tijdens de kerstvakantie van 19 december t/m 3 januari zijn er veel lichtpuntjes in Het Scheepvaartmuseum. Ontdek de nieuwe tentoonstellingen Amsterdam Havenstad en Engelen van de Zee of stap aan boord de clipper Stad Amsterdam. Doe samen de nieuwe familiekijktocht en teken mee in het familieatelier onder de sterrenhemel. Elke dag zijn er spannende verhalen te beluisteren bij de familieverteller en voor de allerkleinsten zijn er voorleesverhalen uit het boek Het Muizenhuis - de haven.

tekenprogramma: 'Dromen in de haven' (alle leeftijden)

tekenprogramma: 'Dromen in de haven' (alle leeftijden)

Onder de honderden lichtjes op het Open Plein kun je zo wegdromen. Droom over alle prachtige maritieme verhalen uit het museum en over alle spannende avonturen aan boord van die grote schepen. Droom met ons mee en teken jouw droomschip. Als je klaar bent kies je voor jouw kunstwerk een plekje onder de sterrenhemel. Dagelijks van 19 dec. t/m 3 jan., van 11.00-16.00 uur, op inloop, per huishouden

familiekijktocht: 'noord zuid, eropuit!' (6+)

familiekijktocht: 'noord zuid, eropuit!' (6+)

Ga op een avontuurlijke ontdekkingsreis door Het Scheepvaartmuseum. Overal zijn voorwerpen met verhalen. Probeer al die verhalen te vangen en los de puzzel op. Waar brengen deze verre reizen je heen? Vind de antwoorden, vouw de kijktocht tot een bootje en laat het te water in de haven op het Open Plein. Misschien zeilt jouw bootje wel een mooie prijs tegemoet! Dagelijks van 19 dec. t/m 3 jan.

het Muizenhuis kleutervoorleesverhaal: Pieremegoggel! (3+)

het Muizenhuis kleutervoorleesverhaal: Pieremegoggel! (3+)

Ooit in een pieremegoggel gezeten? Een wat? Een pieremegoggel! Sam en Julia van het Muizenhuis wel. Ze weten precies wat het is en kunnen er prachtig over vertellen. Luister naar hun voorleesverhalen uit het Muizenhuisboek De Haven. Dagelijks van 19 dec. t/m 3 jan., om 11.00 uur en 13.30 uur, duur ca. 20 min., op inschrijving in het museum

Samen veilig uit


Het Scheepvaartmuseum volgt de Nederlandse richtlijnen van het RIVM en het protocol van de Museumvereniging. Belangrijk is dat je voorafgaand aan je bezoek online een ticket en starttijd boekt. Met dit ticket kun je ook deelnemen aan alle activiteiten in het museum. Verder is het verplicht een mondkapje te dragen, neem deze zelf mee. Daarnaast zorgen we ervoor dat je goed afstand kan houden, zodat je veilig door het museum kunt wandelen. Ook zijn er extra hygiënemaatregelen zoals desinfectiepunten en maken we contactpunten extra vaak schoon. Verder zorgen we voor voldoende en heldere informatie. Zo kun je alle informatie over maatregelen op onze website of op borden in het museum vinden. Uiteraard staan onze medewerkers ook altijd voor je klaar.

Het Scheepvaartmuseum is op 25 december (Eerste Kerstdag) en Nieuwjaarsdag (1 januari) gesloten.
 

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.