• Wanneer: van zondag 28 april t/m zondag 12 mei
  • Hoe laat: van 10:00 uur tot 17:00 uur
  • Voor wie: families en kinderen
  • Kosten: museumentreebewijs (met stadspas of museumkaart gratis)
  • Aanmelden: op inloop in het museum bij de informatiebalie

Kom je ook tijdens de meivakantie naar Het Scheepvaartmuseum? Van 28 april tot en met 12 mei is er voor jong en oud weer genoeg te beleven! 

 

 

Omdat onze tijdelijke tentoonstelling Food for Thought (voor volwassenen en oudere kinderen) over eten gaat, heeft ook onze familieprogrammering ook een voedsel-tintje.

Let op: op zaterdag 27 april is het museum gesloten.

Koffievloot

Koffievloot

Koffie ken je misschien als drankje voor volwassenen, maar waar komt het vandaan? Van plant tot boon: koffie legt een enorme reis per schip af voordat het hier in een kopje belandt. Tijdens deze vakantie krijgt oude koffieprut uit ons museumrestaurant een nieuw leven: Teken je schip en dompelen maar in het (koffie)water! Met de koffie bepaal jij hoe hoog het water staat. Jouw tekening wordt onderdeel van een grote koffievloot op het Open Plein. Dagelijks tussen 11.00 – 15.00 op inloop op het Open Plein

Boodschappenroute

Boodschappenroute

Ga zelf op pad met de boodschappenroute. Samen met je familie ontdek je alles in het museum wat met schepen én met eten en drinken te maken heeft. Kom snel je boodschappenlijstje halen! Kan jij alle boodschappen vinden? Tijdens openingstijden op te halen op het Open Plein.

Pekel mee

Pekel mee

Hoe ging dat vroeger tijdens zo’n lange scheepsreis, eten bewaren zonder koelkast? Je ontdekt het allemaal tijdens deze familierondleiding. Ga mee naar de kombuis van de VOC-replica en leer over het eten aan boord. En wist je dat oude manieren om eten houdbaar te maken nog steeds bruikbaar én lekker zijn? Ontdek en proef het zelf! Dagelijks om 11.00, 11.45, 13.00 en 13.45 op inschrijving op het Open Plein

Waar is mijn noedelsoep?!?

Waar is mijn noedelsoep?!?

Reza Kartosen-Wong heeft drie nieuwe junior audiotour stops gemaakt voor op de Amsterdam. Met zijn vrouw Chee-Han schreef hij ook het boek Waar is Mijn Noedelsoep?!? Chee-Han en Reza maken boeken voor alle kinderen. Ze zijn heel verschillend maar houden allemaal van eten. Door dit vrolijke prentenboek maak je kennis met heel verschillende gerechten in Nederland. Wat is jouw lievelingseten? Na het voorlezen kan je dit zelf tekenen. Dagelijks om 10.30, 11.15 en 12.00 op inschrijving op het Open Plein

Kleur-doe-plaat Zeemonsters

Kleur-doe-plaat Zeemonsters

Wat een bijzondere zeemonsters zie je hier! Maar wacht eens, er mist een kop, er mist een staart... Maak jij deze zeemonsters weer heel? Een lief monster of juist een hele boze. Gebruik je fantasie, alles kan en alles mag! De kleur-doe-plaat is gemaakt door Kwennie Cheng die ook Duiker Doris tekende. De plaat is gratis verkrijgbaar op het Open Plein en in het restaurant.

VOC-schip Amsterdam

VOC-schip Amsterdam

Kom aan boord van de prachtige gerenoveerde replica van het VOC-schip en beleef van alles: hang in de hangmat, hijs lading in het ruim, waan je kapitein in de kapiteinshut, sta achter het roer en nog veel meer!