• Wanneer: mei 2021

De Banda-eilanden zijn onlosmakelijk verbonden met de maritieme geschiedenis van Nederland. Vanuit de vraag hoe het bewogen verleden doorwerkt naar het heden en de toekomst, fotografeerde Isabelle Boon de jongeren van de eilanden.

Ooit de enige plek op aarde waar nootmuskaat groeide, was het geïsoleerde Banda (Molukken, Indonesië) voor de VOC van enorme waarde. Tot op de dag van vandaag resoneert de Nederlandse aanwezigheid in de cultuur en het fysieke landschap. Hoe kijken de jongeren van de Banda-eilanden naar hun geschiedenis? Willen ze juist het verleden van zich afschudden of zijn ze trots op de eilanden, haar sterk eigen identiteit en erfgoed? Willen ze weg of juist blijven? Hoe zien zij hun toekomst? De tentoonstelling 'I love Banda' is een beeldverslag over identiteit en het universele van jong zijn tegen de achtergrond van een gedeeld verleden.

publicatie I love Banda

publicatie I love Banda

Naast de tentoonstelling komen meer dan vierhonderd foto’s van de zes hoofpersonen samen in de gelijknamige publicatie I love Banda. Het fotoboek bevat 320 pagina’s en is geschreven in het Engels en Indonesisch en is voorzien van een voorwoord van professor Fridus Steijlen, KITLV en VU. De publicatie is voor €55,- beschikbaar in de museumwinkel.

in de media

in de media

U kunt hier de artikelen over I love banda teruglezen

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.