• Wanneer: 3 januari t/m 8 mei 2022
  • Hoe laat: wanneer het jou uitkomt
  • Voor wie: alle leeftijden
  • Kosten: kosteloos of 1 postzegel
  • Aanmelden: wedstrijd@hetscheepvaartmuseum.nl

Geïnspireerd door het werk van Willem van de Velde? Laat je kunsten zien, doe mee aan de Teeckenwedstrijd en maak kans op een pakket met prachtige kunstenaarsmaterialen.

Zeeschilders Willem van de Velde & Zoon waren in de 17e-eeuw grote inspiratiebronnen voor vele Nederlandse én Engelse tijdgenoten. De overzichtstentoonstelling van hun werk toont hun grote vakmanschap, oog voor detail én invloed op latere generaties zeeschilders.

Oog voor detail vind je vooral terug in het werk van Willem van de Velde de Oude. Zijn tekeningen en penschilderijen zijn precisiewerk met nauwkeurige, fijne lijnen. Zijn zoon Willem van de Velde de Jonge bracht zóveel levendigheid in zijn olieverfschilderijen dat hij voor velen na hem eeuwenlang een grote inspiratiebron was. 

Ook anno 2022 inspireren de meesterwerken van vader en zoon Van de Velde nog vele makers. Hoe zou jij de zee tekenen of verbeelden? Het Scheepvaartmuseum roept iedereen die het leuk vindt op om mee te doen aan de grote Teeckenwedstrijd. Ga thuis aan de slag en maak kans op een pakket met kunstenaarsmaterialen t.w.v. € 250,- van Vlieger Papier. Plus: je werk wordt beoordeeld door een vakkundige jury op basis van drie leeftijdscategorieën (3+, 6+ en 16+). Conservator Cecile Bosman, beeldend kunstenaar en illustrator Tja Ling Hu en kunstenaar en docent Tyas Leeuwerink beoordelen alle inzendingen afzonderlijk.

museumdocent Laura geeft tips voor de Teeckenwedstrijd

Dit onderdeel gebruikt cookies

Accept cookies
Informatie & instellingen

zo doe je mee

  • Teken, schilder, schets een zeetekening… ook digitaal; alles mag, zolang je het maar aan de muur kan hangen!
  • Stuur je kunstwerk t/m 9 mei 2022 per post naar Het Scheepvaartmuseum t.a.v. 'Teeckenwedstrijd' Kattenburgerplein 1, 1018 KK Amsterdam of als digitaal bestand van max. 8 MB naar wedstrijd@hetscheepvaartmuseum.nl. Vermeld je naam, leeftijd en e-mailadres zodat we contact met je kunnen opnemen.
  • De winnaar wordt op 12 mei 2022 bekend gemaakt via onze nieuwsbrief en social media kanalen

de juryleden

Laat je inspireren door Willem van de Velde & Zoon, vlogs van museumgidsen en het verhaal van kunstenaar en illustrator Tja Ling Hu.

Als je deelneemt aan de Teeckenwedstrijd ga je akkoord met de actievoorwaarden.