Bij de tentoonstelling Willem van de Velde & Zoon is er gedurende de looptijd van 1 oktober 2021 t/m 27 maart 2022 een uitgebreid aanbod aan verdiepingsactiviteiten te volgen voor educatie, volwassenen en families, zoals tekenworkshops, familiezondagen, vakantie-activiteiten, rondleidingen, verhaal op zaal, een speciale audiotour en lezingen. 

verhaal op zaal

verhaal op zaal

Wat zie je nu eigenlijk op de Solebay wandtapijten? Beluister en ontdek met een museumgids op zaal de twee zeldzame wandtapijten. Elke zondag van 14 november t/m 19 december. Op inloop in het museum, Nederlandstalig programma voor volwassenen. Deelname is gratis met een geldig museumentreebewijs.

kerstvakantie voor families

kerstvakantie voor families

Van zaterdag 26 december t/m zondag 9 januari is het kerstvakantie en zijn er dagelijks veel extra activiteiten te doen voor families met kinderen vanaf 3+ en 6+ waaronder een kleutervoorleesprogramma, het tekenprogramma ‘Zee van papier’, de Kijk- en doewaaier en meer.

programma voor het voortgezet onderwijs

programma voor het voortgezet onderwijs

Bij de tentoonstelling Van de Velde & Zoon is een programma ontwikkeld voor leerlingen uit het VO. Hierbij dient de zee als inspiratie: een interactief programma waarbij leerlingen op een leuke manier worden uitgedaagd om te tekenen en praten over de rol van kunst. Op het einde maken ze samen één groot zeegezicht op het open plein van het museum.

Willem van de Velde & Zoon is mogelijk gemaakt door een bijdrage van Ministerie van OCW, VriendenLoterij, Het Compagnie Fonds, Mondriaan Fonds, Fonds 21, Turing Foundation, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Zabawas, Nico Nap Foundation, Samenwerkende Maritieme Fondsen, Gravin van Bylandt Stichting.

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.