Schip ahoy! Ben jij een stoere piraat? Kom dan tijdens de meivakantie (28 april t/m 13 mei 2018) naar de Piratenweken in Het Scheepvaartmuseum. Je kunt op de foto met Aadje Piraatje op het Open Pleyn en er is een leuke kleurplaat. En er zijn elke dag allerlei extra activiteiten voor families met kinderen van 3 t/m 12 jaar!

Wat is er te doen?

Kleuterprogramma (3+)

Kleuterprogramma (3+)

Al 25 jaar zien kinderen in het VOC-schip Amsterdam een écht piratenschip. Dat is het natuurlijk niet, alleen deze meivakantie! En jij bent een piraat. Ga met Rinus de Rat aan boord en beleef samen een vreemd avontuur! Dagelijks tijdens de meivakantie (28 april t/m 13 mei). Hoe laat: om 12.00 en 14.15 uur, duur ca. 25-30 minuten. Let op! Op 6 en 13 mei start er een extra kleuterprogramma om 13.45 uur. Aanmelden uitsluitend op de dag zelf in het museum (let op: beperkte capaciteit). Gratis deelname met een geldig museumentreebewijs.

Familierondleiding (7+)

Familierondleiding (7+)

Een lange reis maken naar landen die je niet kent, aan boord van een zeilschip. Dat klinkt spannend! Ga mee op onderzoek aan boord met de familierondleiding en hoor de echte verhalen over matrozen, kapers en piraten. Dagelijks tijdens de meivakantie (28 april t/m 13 mei). Hoe laat: 12.45.13.00, 13.15, 13.30 uur. Let op! Op 6 en 13 mei start de rondleiding alleen om 12.45 en 13.00 uur. Duur ca. 25-30 minuten. Aanmelden uitsluitend op de dag zelf in het museum (let op: beperkte capaciteit). Gratis deelname met een geldig museumentreebewijs

Voorstelling Aadje Piraatje (4+)

Voorstelling Aadje Piraatje (4+)

Kom deze vakantie naar de voorstelling gebaseerd op het boek 'Aadje Piraatje in gevaar'. Samen met de kinderen gaat Ton Meijer op reis met Aadje en alle andere piraten aan boord. Wanneer? Zaterdag 28 april en zaterdag 12 mei, de voorstelling start om 13:00 en 15:00 uur. Aanmelden uitsluitend op de dag zelf in het museum (let op: beperkte capaciteit). Gratis deelname met een geldig museumentreebewijs.

Kijktocht (6+)

Kijktocht (6+)

Speciaal voor families heeft Het Scheepvaartmuseum een nieuwe Kijktocht. Speur jij mee? Zoek de goede antwoorden aan boord van het VOC-schip Amsterdam en maak kans op een leuke prijs! Van 28 april t/m 13 mei krijg je de Kijktocht gratis bij een museumentreebewijs. Het boekje is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar (onder begeleiding van een volwassene).

Jouw eigen Aadje Piraatje in het museum! (3+)

Jouw eigen Aadje Piraatje in het museum! (3+)

Vind jij Aadje Piraatje ook zo leuk en zou je graag jouw Aadje Piraatje willen tekenen? Tijdens de Piratenweken kan je bij ons je eigen Aadje Piraatje, tekenen en inkleuren. En als je jouw Aadje af hebt hangen wij deze zelfs op in het museum! Nieuwsgierig? Kom meedoen deze meivakantie! Wanneer? Dagelijks tijdens de meivakantie, van 12.00 en 16.00 uur. Deze activiteit is op inloop, gratis deelname met een geldig museumentreebewijs.

Vaar mee met stoomschip Christiaan Brunings

Vaar mee met stoomschip Christiaan Brunings

Vaar mee op ons stoomschip Christiaan Brunings, een stoere, originele op kolen gestookte ijsbreker uit 1900. In ca. 60 minuten kom je langs verschillende bekende plekken in Amsterdam. Let op: i.v.m. veiligheid kinderen uitsluitend onder begeleiding van een volwassene. Je kunt meevaren op 28 & 29 april, en 12 & 13 mei. De vaartocht duurt ca. 60 minuten en vertrekt van de steiger om 11.00, 13.00 en 14.30 uur. Deelname is gratis, wel is een geldig museumentreebewijs verplicht. Je kunt je voor deze activiteit op de dag zelf in het museum aanmelden, de capaciteit is beperkt.

Familielezing (7+)

Familielezing (7+)

Wat moest een piraat doen als hij zijn been verloor? Wie was de allereerste Nederlandse piraat? Kon je alleen piraat worden als je een jongen was? Op deze en andere vragen krijg je antwoord tijdens de familielezing over piraten. Voor kinderen vanaf 7 jaar en ouders. Wanneer? Op 6 & 13 mei, de lezing start om 14:00 uur. Aanmelden uitsluitend op de dag zelf in het museum (let op: beperkte capaciteit). Gratis deelname met een geldig museumentreebewijs.

Laat je schminken!

Laat je schminken!

Laat je in de meivakantie schminken tot een stoere piraat! Tijdens de vakantie kun je je op 1, 3, 8 en 10 mei laten schminken tussen 12.00 en 16.00 uur. Aanmelden kan alleen op de dag zelf. Let op: beperkte capaciteit en vol = vol!

Het verhaal van de walvis

Het verhaal van de walvis

De tentoonstelling 'Het verhaal van de walvis' laat zien hoe we door de eeuwen heen naar de walvis hebben gekeken. Je leert over de walvisjacht en hoe die de walvis tot een bedreigde diersoort heeft gemaakt.

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.