In Het Scheepvaartmuseum zijn er tijdens de voorjaarsvakantie (16 t/m 24 februari 2019) extra gratis activiteiten rond het thema 'Anders kijken'. Zie je iets anders als je met muziek kijkt? En kun je iets tekenen zonder te kijken naar je handen? Hoe krijg je diepte in een schilderij? In de voorjaarsvakantie ontdek je hoe dat zit. Ook is er een mini-bioscoop en kun je naar de familietentoonstellingen, Het VOC-schip en de VR Journey.

Alle activiteiten zijn gratis met een museumentreebewijs. Gratis entree met Stadspas en Museumkaart. Aanmelden kan op de dag zelf bij de informatiebalie.

Familierondleiding - Samen zie je meer! (6-12 jaar)

Familierondleiding - Samen zie je meer! (6-12 jaar)

Misschien lijken schilderijen saai, maar als je beter kijkt, blijkt er toch meer te zien dan je denkt. Samen met een enthousiaste museumgids ga je op zoek naar leuke details en vreemde verhalen. Hoe goed kijk je zelf? En hoe goed kan muziek helpen? Dagelijks tussen 11:00 en 14:00 uur (elke 30 min.).

Papier op je buik (alle leeftijden)

Papier op je buik (alle leeftijden)

Eindig je dag in het museum liggend op de grond onder de prachtige overkapping van het Open Pleyn. Probeer het lijnenspel boven je uit te pluizen. Teken wat je ziet zonder te kijken wat je handen doen. Hoe is het resultaat? Dagelijks tussen 14:00 en 16:30 uur – op inloop.

Schminken (3+)

Schminken (3+)

Kijk in de spiegel! Laat je deze vakantie vrolijk schminken door onze schminkartiest. Deze activiteit is geschikt voor families met kinderen van 3 jaar en ouder. Deelname is gratis met een geldig entreebewijs. Dagelijks tussen 12:00 en 16:00 uur. Aanmelden kan op de dag zelf bij de informatiebalie.

Kids Vakantie- werkplaats - Maak een 3D-schilderij (6-12 jaar)

Kids Vakantie- werkplaats - Maak een 3D-schilderij (6-12 jaar)

In de Kids Vakantiewerkplaats maken kinderen van een plat schilderij een 3D-kunstewerk. Zo zien zij meteen hoe schilders geworsteld hebben om ‘diepte’ in een schilderij te krijgen. Welke trucjes hebben zij daarvoor bedacht? Dagelijks tussen 11:00 en 13:30 uur, aanmelden kan op de dag zelf bij de informatiebalie op het Open Pleyn.

Mini-bioscoop voor de allerkleinsten (3+): Elias de Kleine Reddingsboot

Mini-bioscoop voor de allerkleinsten (3+): Elias de Kleine Reddingsboot

Speciaal voor de voorjaarsvakantie hebben we een mini-bioscoop waar je de animatiefilm 'Elias: Alle ankers vooruit' kunt zien. Tijdens een grote storm krijgt Elias een noodoproep vanuit de Grote Haven: er is een schip in gevaar! De film is Nederlands gesproken en duurt ongeveer 70 min. Dagelijks tussen 10:00 – 16:00 uur (meerdere voorstellingen)

Museumrestaurant Stalpaert

Museumrestaurant Stalpaert

In café-restaurant Stalpaert voel je je meteen thuis terwijl je over het water uitkijkt. Onze chef-kok maakt heerlijke huisgemaakte broodjes, soepen en salades van authentieke streekproducten.

Lees meer

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en tentoonstellingen? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.