Het Scheepvaartmuseum heeft vijf conservatoren, ieder met een eigen onderzoeksgebied, een wetenschappelijk onderzoeker en verschillende onderzoeksfellows. De bibliotheek wordt beheerd door twee informatiespecialisten die worden bijgestaan door een groep vrijwilligers. De afdeling Collectiebeheer is verantwoordelijk voor het beheren, conserveren, installeren en uitlenen van objecten uit onze collectie.

Tim Streefkerk

Tim Streefkerk

Ik ben als conservator verantwoordelijk voor de collectie kunstnijverheid en gebruiksvoorwerpen. Ik doe voorstellen voor nieuwe aanwinsten, doe onderzoek naar de huidige collectie en selecteer objecten voor tentoonstellingen.

Jeroen van der Vliet

Jeroen van der Vliet

Als Hoofd Collectievorming en Onderzoek geef ik leiding aan het team van conservatoren en aan het fellowshipsprogramma. Daarnaast beheer ik de collecties scheepsmodellen, historische vaartuigen en maritieme archeologie van het museum.

Diederick Wildeman

Diederick Wildeman

Ik ben conservator zeevaartkunde & bibliotheekcollecties. Ik doe voorstellen voor nieuwe aanwinsten, selecteer collectiestukken voor tentoonstellingen en schrijf boeken en artikelen.

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.