• Wanneer: 23 april t/m 8 mei (Koningsdag gesloten, 27 april)
  • Voor wie: families met kinderen 3+ en 6+
  • Kosten: alle activiteiten zijn gratis met een geldig museumentreebewijs
  • Aanmelden: inschrijven op de dag zelf in het museum

Kom in de meivakantie naar Het Scheepvaartmuseum! 

Van 23 april t/m 8 mei is het meivakantie in Het Scheepvaartmuseum! Stap aan boord en bezoek, beleef en ontdek van alles met je familie.

Bouw samen blokkenbootjes op het Plein, help een kleine schepeling met zijn heimwee of verken het museum met een gratis kijktocht of de junior audiotour. In het museum, buiten op de steiger óf aan boord van de schepen… tijdens de meivakantie is er voor iedereen die familie heeft, wat te doen!

Let op: op Koningsdag (27 april) is het museum gesloten. 

Alle activiteiten zijn gratis met een geldig museumentreebewijs, op inloop of aanmelding op de dag zelf in het museum; sommigen met beperkte capaciteit. 

Blokken klaar… Bootje bouwen maar! (alle leeftijden)

Blokken klaar… Bootje bouwen maar! (alle leeftijden)

Bouw samen met je (groot)ouder, broertje, zus, oom of oppas een bootje van Kapla-blokken. En jullie mogen helemaal zelf weten hoe. Inspiratie genoeg in het museum! Gaan jullie voor een simpele roeiboot of bouw je het VOC-schip na? Maar let op, zorg ervoor dat het schip klaar en ‘zeewaardig’ is, voor de tijd om is… Dagelijks van 11.00-15.00 uur. Deelname is gratis met een geldig museumentreebewijs, op inloop in het museum.

Familierondleiding

Familierondleiding

Op het VOC-schip kun je fijn ronddwalen. Maar tijdens de familierondleiding hoor je meer over het wie, hoe en waarom van al die reizen met VOC-schepen naar Azië. Wie waren er eigenlijk aan boord en hoe was hun leven daar? Waarom gingen die schepen eigenlijk zo ver van huis, en wat betekende dat voor de mensen in Azië? Dagelijks om 11.00, 12.15, 13.45 en 14.30 uur, duur ca. 20 min. Voor families met kinderen 6+ Deelname is gratis met een geldig museumentreebewijs, inschrijven op de dag zelf in het museum (beperkte capaciteit)

Kleuterprogramma: Oost, west, thuis best?

Kleuterprogramma: Oost, west, thuis best?

De wereld rondvaren is hartstikke spannend. Misschien zelfs iets té spannend… Want op reis moet je je vertrouwde, warme bed, je vrienden en je familie missen. Klim samen met de reddende heimwee-dokters aan boord van het schip en help hen om een wel heel bijzonder klein bemanningslid gerust te stellen! Dagelijks om 11.30 en 13.00 uur, duur ca. 20 min. Voor families met kinderen 3+ Deelname is gratis met een geldig museumentreebewijs, inschrijven op de dag zelf in het museum (beperkte capaciteit)

Kijktocht: Noord, zuid, eropuit!

Kijktocht: Noord, zuid, eropuit!

Ga op een reis door het gebouw en volg daarbij de windrichtingen. Overal vind je voorwerpen met verhalen; soms zelfs meerdere verhalen bij één voorwerp. Beantwoord de vragen en los de puzzel op. Waar brengt jouw reis je heen? Oost, west, of toch terug naar huis? Ben je klaar, dan vouw je van de kijktocht een bootje en maak je kans op een mooie prijs! Voor families met kinderen 6 a 7+ Dagelijks individueel te doen. Je krijgt de kijktocht gratis bij je museumbezoek (op=op), 1 per groep/gezin/familie

VR-tijdreis

VR-tijdreis

Terug van weggeweest: laat je meevoeren naar de zeventiende eeuw in deze Virtual Reality tijdreis, te zien in het VOC-schip. Tijdens de meivakantie is de VR reis elke dag te zien van 11.00 tot 16:15 uur (elke bezichting duurt een kwartier en de laatste shift om 16:15 uur begint).

Doe de junior audiotour (8+)

Doe de junior audiotour (8+)

Wil jij weten wie Michiel de Ruyter heeft vermoord? Wat er allemaal te eten was aan boord van een VOC-schip? En waarom het niet zo slim is om op walvissen te jagen? Je hoort het allemaal in de junior audiotour! Dagelijks, individueel, gratis verkrijgbaar bij de museumkassa.

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.