• Wanneer: Van 9 juli t/m 4 september 2022
  • Voor wie: Families met kinderen
  • Kosten: Alle activiteiten zijn gratis met een geldig museumentreebewijs
  • Aanmelden: Aanmelding op inloop of op de dag zelf in het museum; sommigen met beperkte capaciteit

Een zomer vol plezier! Zomervakantie in Het Scheepvaartmuseum; kom samen de zomervakantie vieren! 

Een zomer vol plezier in Het Scheepvaartmuseum. Heb je nog geen vakantie geboekt? Geen probleem! We vieren deze zomer samen met jou vakantie in Het Scheepvaartmuseum. Er is elke dag wat te doen voor families. Ga plasticvissen, maak je eigen eigenzinnige vlag op het Open Plein of ontdek het museum met de kijktocht. Zien we je snel? 

Plasticvissen met Plastic Whale (7+)

Plasticvissen met Plastic Whale (7+)

Elke dinsdag en zondag kunnen kinderen vanaf 7 jaar en ouders mee met Plastic Whale! Stap vanaf de steiger aan boord van de Plastic Whale sloep, die gemaakt is van gered plastic, om plastic te vissen in het water rondom het museum. Help je ook mee? Kijk voor meer informatie over Plastic Whale Foundation en wat er met jouw verzamelde plastic gebeurt op www.plasticwhalefoundation.com. Elke dinsdag en zondag t/m 28 augustus om 13.00, 14.00 en 15.00 uur.

Kleuterprogramma: Julian is een zeemeermin (3+)

Kleuterprogramma: Julian is een zeemeermin (3+)

Droom jij er wel eens van om als een zeemeermin door te golven te duiken? Julian droomt daar ook van, maar vindt het wel heel spannend om dat te zeggen. 'Julian is een zeemeermin' is een prentenboek van Jessica Love over trots zijn op wie je bent en de moed om dat uit te dragen. Om 10.30 en om 11.30 uur op dinsdagen, woensdagen en zaterdagen t/m 28 augustus. Op inschrijving op het Open Plein.

Dierenvlaggen! (alle leeftijden)

Dierenvlaggen! (alle leeftijden)

Op schepen kom je veel vlaggen tegen. De kunstenaars van Sites of Memory spelen met deze vlaggen in Decoding the Atlantic World, momenteel te zien in Het Scheepvaartmuseum. Met dieren, bloemen en de kleuren rood, zwart en groen vertellen ze met hun vlaggen een ander verhaal. Op het Open Plein ga ook jij aan de slag: hoe maak je van een vlag 'jouw verhaal'? Je tekent een dier wat bij je past en maakt het daarna tot een kleurrijke vlag. De tekening mag mee naar huis; de vlag blijft wapperen op het Open Plein! Dagelijks van van 11.00 - 15.00 uur.

Famielierondleiding: Op walvisexpeditie! (6+)

Famielierondleiding: Op walvisexpeditie! (6+)

Wel eens echte walvissen gezien? Snap je dat mensen vroeger dachten dat het misschien wel monsters waren? Ga samen met je familie en een rondleider in ca. 25 minuten op zoek naar de verhalen achter de walvissen. Voel een echte walvistand of laat het balein tussen je vingers door bewegen. Bekijk ‘kriebeldieren’, luister naar spannende verhalen en leer hoe wij zuinig op onze grote vrienden moeten zijn. T/m 28 augustus. Ma, do, vr, zo: 11.00, 11.30, 13.00, 13.30, 14.00, 14.30 uur. Di, wo, za: 13.00, 13.30, 14.00, 14.30 uur.

Kijktocht: Noord, zuid, eropuit! (6+)

Kijktocht: Noord, zuid, eropuit! (6+)

Ga op reis door het gebouw en volg daarbij de windrichtingen. Overal vind je voorwerpen met verhalen; soms zelfs meerdere verhalen bij één voorwerp. Beantwoord de vragen en los de puzzel op. Waar brengt jouw reis je heen? Oost, west, of toch terug naar huis? Ben je klaar, dan vouw je van de kijktocht een bootje en maak je kans op een mooie prijs! Dagelijks t/m 4 september.

Pride in Het Scheepvaartmuseum

Pride in Het Scheepvaartmuseum

In Het Scheepvaartmuseum vinden we dat iedereen zich thuis moet voelen, ongeacht van wie je houdt of wie je bent. Van 30 juli tot en met 7 augustus staat het zomervakantieprogramma dan ook helemaal in het teken van Pride.

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.