• Wanneer: Van 9 juli t/m 4 september 2022
  • Voor wie: Families met kinderen
  • Kosten: Alle activiteiten zijn gratis met een geldig museumentreebewijs
  • Aanmelden: Aanmelding op inloop of op de dag zelf in het museum; sommigen met beperkte capaciteit

Een zomer vol plezier! Zomervakantie in Het Scheepvaartmuseum; kom samen de zomervakantie vieren! 

Een zomer vol plezier in Het Scheepvaartmuseum. Heb je nog geen vakantie geboekt? Geen probleem! We vieren deze zomer samen met jou vakantie in Het Scheepvaartmuseum. Er is elke dag wat te doen voor families. Maak je eigen eigenzinnige vlag op het Open Plein of ontdek het museum met de kijktocht. Zien we je snel? 

Kleuterprogramma: Julian is een zeemeermin (3+)

Kleuterprogramma: Julian is een zeemeermin (3+)

Droom jij er wel eens van om als een zeemeermin door te golven te duiken? Julian droomt daar ook van, maar vindt het wel heel spannend om dat te zeggen. 'Julian is een zeemeermin' is een prentenboek van Jessica Love over trots zijn op wie je bent en de moed om dat uit te dragen. Om 10.30 en om 11.30 uur op dinsdagen, woensdagen en zaterdagen t/m 28 augustus. Op inschrijving op het Open Plein.

Dierenvlaggen! (alle leeftijden)

Dierenvlaggen! (alle leeftijden)

Op schepen kom je veel vlaggen tegen. De kunstenaars van Sites of Memory spelen met deze vlaggen in Decoding the Atlantic World, momenteel te zien in Het Scheepvaartmuseum. Met dieren, bloemen en de kleuren rood, zwart en groen vertellen ze met hun vlaggen een ander verhaal. Op het Open Plein ga ook jij aan de slag: hoe maak je van een vlag 'jouw verhaal'? Je tekent een dier wat bij je past en maakt het daarna tot een kleurrijke vlag. De tekening mag mee naar huis; de vlag blijft wapperen op het Open Plein! Dagelijks van van 11.00 - 15.00 uur.

Famielierondleiding: Op walvisexpeditie! (6+)

Famielierondleiding: Op walvisexpeditie! (6+)

Wel eens echte walvissen gezien? Snap je dat mensen vroeger dachten dat het misschien wel monsters waren? Ga samen met je familie en een rondleider in ca. 25 minuten op zoek naar de verhalen achter de walvissen. Voel een echte walvistand of laat het balein tussen je vingers door bewegen. Bekijk ‘kriebeldieren’, luister naar spannende verhalen en leer hoe wij zuinig op onze grote vrienden moeten zijn. T/m 28 augustus. Ma, do, vr, zo: 11.00, 11.30, 13.00, 13.30, 14.00, 14.30 uur. Di, wo, za: 13.00, 13.30, 14.00, 14.30 uur.

Kijktocht: Noord, zuid, eropuit! (6+)

Kijktocht: Noord, zuid, eropuit! (6+)

Ga op reis door het gebouw en volg daarbij de windrichtingen. Overal vind je voorwerpen met verhalen; soms zelfs meerdere verhalen bij één voorwerp. Beantwoord de vragen en los de puzzel op. Waar brengt jouw reis je heen? Oost, west, of toch terug naar huis? Ben je klaar, dan vouw je van de kijktocht een bootje en maak je kans op een mooie prijs! Dagelijks t/m 4 september.

Word Museuminspecteur

Word Museuminspecteur

Ook in 2022 is Het Scheepvaartmuseum weer benoemd tot 'kidsproof' museum. Het hele jaar door kunnen kinderen een museuminspectie doen en kans maken op prijzen! Lees hier meer.

Verhaal van de walvis

Verhaal van de walvis

De tentoonstelling ‘het verhaal van de walvis’ laat zien hoe we door de eeuwen heen naar de walvis hebben gekeken. Je leert over de walvisjacht en hoe deze de walvis tot een bedreigde diersoort heeft gemaakt.