• Wanneer: 27, 28 en 29 mei
  • Hoe laat: 10:00 uur tot 17:00 uur
  • Kosten: gratis met een geldig museumentreebewijs (met stadspas gratis)

Kom tijdens het Pinksterweekend naar Het Scheepvaartmuseum met Optimist on Tour.

Optimist on Tour

Tijdens Optimist on Tour, het landelijk rondreizend evenement van het Watersportverbond, kunnen kinderen op een leuke en gratis manier kennismaken met diverse watersporten. Er worden verschillende activiteiten aangeboden zoals kanöen, suppen en varen in een optimist. Uiteraard onder begeleiding van deskundige instructeurs! Optimist on tour is een unieke gelegenheid om kinderen enhousiast te maken over watersport en hen te laten ervaren hoe leuk het is om actief bezig te zijn op het water. 

Inschrijven kan vooraf via de website van Optimist on Tour en op de dag zelf in het museum. Er is beperkte capaciteit.

Optimist on Tour

Optimist on Tour

Optimist on Tour start elk uur vanaf 10:30 uur (laatste sessie start om 15.30 uur. Je mag meedoen aan Optimist on Tour wanneer je minimaal in het bezit bent van zwemdiploma A. Optimist on Tour is voor kinderen van 7 tot 12 jaar.

Waterlaboratorium (7+)

Waterlaboratorium (7+)

Kom langs bij het waterlaboratorium op het Open Plein, hier kan je zelf waterproefjes doen en meer leren over water. Doe maar snel je labjas aan! Op inloop tussen 10:30 uur en 16:00 uur.

Duiker Doris

Duiker Doris

Duiker Doris is een avontuurlijke, maritieme museumbeleving voor families met kinderen van 2 jaar en ouder. Deze verhalende en interactieve tentoonstelling voor de allerjongste museumbezoekers is nu te zien in Het Scheepvaartmuseum.

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.