• Wanneer: Pinksterweekend
  • Hoe laat: Elk half uur
  • Voor wie: Kinderen t/m 12 jaar met zwemdiploma A
  • Kosten: Gratis met museumticket

Kom je ook watersporten dit Pinksterweekend?

Optimist on Tour is het landelijke rondreizend programma van het Watersportverbond. Tijdens dit weekend kunnen kinderen t/m 12 jaar met zwemdiploma A gratis kennismaken met verschillende watersporten: kanoën, suppen en varen in een optimist. Kom langs en probeer het uit! Uiteraard onder begeleiding van deskundige instructeurs.

Er zijn beperkte plekken beschikbaar. Meld je van tevoren aan om verzekerd te zijn van een plek:

Optimist on Tour

Optimist on Tour

Optimist on Tour start elk uur vanaf 10:30 uur (laatste sessie start om 16.00 uur. Je mag meedoen aan Optimist on Tour wanneer je minimaal in het bezit bent van zwemdiploma A.

Koffievloot

Koffievloot

Koffie ken je misschien als drankje voor volwassenen, maar waar komt het vandaan? Van plant tot boon: koffie legt een enorme reis per schip af voordat het hier in een kopje belandt. Tijdens deze vakantie krijgt oude koffieprut uit ons museumrestaurant een nieuw leven: Teken je schip en dompelen maar in het (koffie)water! Met de koffie bepaal jij hoe hoog het water staat. Jouw tekening wordt onderdeel van een grote koffievloot op het Open Plein. Dagelijks tussen 11.00 – 15.00 op inloop op het Open Plein.

Boodschappenroute

Boodschappenroute

Ga zelf op pad met de boodschappenroute. Samen met je familie ontdek je alles in het museum wat met schepen én met eten en drinken te maken heeft. Kom snel je boodschappenlijstje halen! Kan jij alle boodschappen vinden? Tijdens openingstijden op te halen op het Open Plein.

De junior audiotour

De junior audiotour

Wil jij weten wie Michiel de Ruyter heeft vermoord? Wat er allemaal te eten was aan boord van een VOC-schip? En waarom het niet zo slim is om op walvissen te jagen? Je hoort het allemaal in de junior audiotour.