• Wanneer: van zaterdag 30 maart t/m maandag 1 april
  • Hoe laat: 10:00 - 17:00 uur
  • Voor wie: Jong & oud
  • Kosten: Gratis met een museumentreebewijs (met stadspas gratis)
  • Aanmelden: Op inloop in het museum bij de informatiebalie

Kom tijdens het Paasweekend naar Het Scheepvaartmuseum, er is genoeg te beleven!

Zowel binnen als buiten is genoeg te beleven: laat je van je creatieve kant zien en maak je eigen (ei)land, neem een kijkje op de VOC-replica de Amsterdam of ga op pad met de Boodschappenroute.

Wat is er te doen?

Maak je eigen ei-land

Maak je eigen ei-land

In het museum zijn veel kaarten te zien van veel verschillende landen. Vanaf de 17e eeuw voeren zeelieden steeds verder van huis: ze tekenden kaarten van de gebieden en landen die ze tegenkwamen. Hoe ziet jouw droom (ei)land eruit en wat is daar te zien: dieren, bergen, schepen? Laat je inspireren en teken het zelf. Jouw (ei)land wordt onderdeel van een grote landkaart op het Open Plein.

Boodschappenroute

Boodschappenroute

Ga zelf op pad met de boodschappenroute. Samen met je familie ontdek je alles in het museum wat met schepen én met eten en drinken te maken heeft. Haal snel je boodschappenlijstje en ga op pad! Bij het inleveren krijg je wat lekkers (zolang de voorraad strekt)

Kleur-doe-plaat Zeemonsters

Kleur-doe-plaat Zeemonsters

Wat een bijzondere zeemonsters zie je hier! Maar wacht eens, er mist een kop, er mist een staart... Maak jij deze zeemonsters weer heel? Een lief monster of juist een hele boze. Gebruik je fantasie, alles kan en alles mag! De kleur-doe-plaat is gemaakt door Kwennie Cheng die ook Duiker Doris tekende. De plaat is gratis verkijgbaar in het restaurant