• Wanneer: Van zaterdag 25 februari t/m zondag 5 maart
  • Hoe laat: Van 10.00 - 17.00 uur
  • Voor wie: Families met kinderen (2+)
  • Kosten: Museumentreebewijs (met Stadspas gratis)
  • Aanmelden: Soms op inloop in het museum

Deze voorjaarsvakantie is er weer van alles te beleven bij Het Scheepvaartmuseum. Laat je verrassen door onze tentoonstellingen, teken je eigen eilandkaart, en nog veel meer.

Maak in de voorjaarsvakantie kennis met Het Scheepvaartmuseum vanuit allerlei hoeken. Breng je eigen eiland tot leven op een zelfgetekende kaart, ga samen op onderzoek uit met de kijktocht of doe de junior audiotour. De allerkleinsten kunnen op avontuur met Duiker Doris. Kom langs en beleef de uiteenlopende tentoonstellingen en extra activiteiten! Tijdens de voorjaarsvakantie is het museum ook op maandag geopend.

Stadspashouders krijgen gratis toegang tot het museum.

Kleur-doe-plaat Zeemonsters

Kleur-doe-plaat Zeemonsters

Wat een bijzondere zeemonsters zie je hier! Maar wacht eens, er mist een kop, er mist een staart.. Maak jij deze zeemonsters weer heel? Een lief monster of juist een hele boze. Gebruik je fantasie, alles kan en alles mag! De kleur-doe-plaat - gemaakt door Kwennie Cheng, die ook Duiker Doris tekende - is in de vakantie elke dag gratis in het café te verkrijgen.

Kijktocht portretten

Kijktocht portretten

In het museum ontdek je heel veel mensen. Niet alleen om je heen, maar ook op schilderijen en foto's. Hoe lang kun jij stilzitten als je geschilderd wordt? En kijkt die man nou boos of verdrietig? In een portret kun je ontzettend veel zien. Ga met elkaar op pad en ontdek het allemaal! Gratis op te halen bij de balie op het Open Plein; leeftijd: 6+.

Junior audiotour

Junior audiotour

Wil jij weten wie Michiel de Ruyter heeft vermoord? Wat er allemaal te eten was aan boord van een VOC-schip? En waarom het niet zo slim is om op walvissen te jagen? Je hoort het allemaal in de junior audiotour!