Hemelvaartweekend

Tijdens het Hemelvaartweekend is er veel te doen in Het Scheepvaartmuseum! Kom langs en teken mee aan de grootste wereldkaart, ga mee met de rondleiding of bezoek het gastschip 'Krommenie 1'.

Wat is er te doen?

Bezoek het gastschip 'Krommenie 1'

Bezoek het gastschip 'Krommenie 1'

Het beurtschip 'Krommenie 1' werd in 1926 gebouwd bij de Zaanlandsche Scheepsbouw Maatschappij. In 2012 ontfermde de huidige eigenaar, Piet Dekker, zich erover en begon de restauratie. Onder leiding van Piet kun je het schip aan de museumsteiger bezoeken in kleinschalige rondleidingen.

Helaas is het schip niet toegankelijk voor mindervaliden. Kinderen krijgen uitsluitend toegang onder begeleiding van (een) volwassene(n). Wij wijzen u erop dat het gastschip geen passagiersschip is. Het is niet ingericht en uitgerust om bezoekers te ontvangen.

Op zondag 28 mei, tussen 11.00 en 16.00 uur. Gratis toegang op vertoon van een geldig museumentreebewijs, aanmelden kan uitsluitend op de dag zelf in het museum (beperkte capaciteit!).

Ook leuk voor families

Pop-up tentoonstelling

Pop-up tentoonstelling

Vrijdag 26 t/m zondag 28 mei zijn in Het Scheepvaartmuseum twee compleet gerestaureerde 18de-eeuwse globes uit de collectie van de Provinciale Atlas Noord-Holland te zien.

Lees meer

Het leven aan boord

Het leven aan boord

Deze interactieve familietentoonstelling is opgezet als een spannend, levensgroot bordspel voor jong en oud. Leer alles over de rangen en standen aan boord en meer!

Lees meer

VOC-schip Amsterdam

VOC-schip Amsterdam

Voor alle leeftijden. Beleef De Amsterdam! Voel hoe het vroeger was op een VOC-schip. Lading hijsen, door het ruim kruipen, een kanon afschieten… Kom 't proberen!

Lees meer

De zeereis

De zeereis

De Zeereis is een spannend virtueel avontuur op zee, dwars door alle tijden. Vertrek en aankomst: het Zeemagazijn, het gebouw van Het Scheepvaartmuseum.

Lees meer

Het verhaal van de walvis

Het verhaal van de walvis

De tentoonstelling 'Het verhaal van de walvis' laat zien hoe we door de eeuwen heen naar de walvis hebben gekeken. Je leert over de walvisjacht en hoe die de walvis tot een bedreigde diersoort heeft gemaakt. Speciaal voor kinderen vanaf 6 jaar.

Lees meer

Zie je in de Gouden Eeuw

Zie je in de Gouden Eeuw

Bijzondere mensen uit een bijzondere tijd vertellen hun verhaal. Erg leuk voor families met kinderen vanaf 10 jaar.

Lees meer

Nieuwsbrief