Willem van de Velde de Oude en zijn zoon Willem van de Velde de Jonge waren toonaangevend in de zeventiende-eeuwse zeeschilderkunst en inspireerden vele generaties schilders na hen. In 2020 brengt Het Scheepvaartmuseum de Van de Veldes in beeld in de eerste overzichtstentoonstelling over deze kunstenaars. Een wereldprimeur, die alleen in Amsterdam te zien is.

Maak kennis met de Van de Veldes, hun artistieke talent en hun ondernemingslust. Vader en zoon runden een bloeiend en internationaal opererend familie-atelier dat zeven decennia bestond en behoorde tot de absolute top van de 17e-eeuwse zeeschilderkunst. Beiden werkten in een eigen specialisme: Willem van de Velde de Oude blonk uit in gedetailleerde penschilderijen en Willem van de Velde de Jonge in het olieverfschilderij.

Bewonder in deze unieke tentoonstelling de vele schilderijen, penschilderingen en tekeningen van zeeslagen, scheepsportretten, stormen en kalme zeegezichten van de Van de Veldes. Het Scheepvaartmuseum neemt je mee langs hun machtige opdrachtgevers, hun werkwijze, concurrenten, hun oversteek naar Engeland, hun stille wateren en dramatische stormen. 

De zeeslag bij Kijkduin, 21 augustus 1673. Willem van de Velde de Jonge, 1687.

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.