Het Scheepvaartmuseum is vanaf vandaag een locatie rijker: aan de westzijde van het museum ligt Het Dek, een nieuw terrasponton op het water. Op dit drijvende terras kunnen gasten plaatsnemen op de loungebanken en genieten van een hapje en een drankje met uitzicht op de bedrijvigheid op het water. Het terras is met reservering toegankelijk voor groepen vanaf 10 personen. Ook is het te huren voor bedrijfsborrels en recepties bij een huwelijk. Museumbezoekers kunnen op basis van beschikbaarheid gebruik maken van het terras. De inrichting van het terrasponton kwam tot stand in samenwerking met Studio Linse.

voor museumbezoekers

Museumbezoekers kunnen, als er geen verhuur is, gebruik maken van het terras. Zij kunnen in het café-restaurant of bij de coffee corner een consumptie halen en die op het zonnige terras aan het water nuttigen. Groepen vanaf tien personen die gebruik willen maken van het terrasponton kunnen tijdens kantooruren reserveren via events@hetscheepvaartmuseum.nl of via telefoonnummer 020 – 523 22 46. Vanwege de grootte van het ponton is het mogelijk om anderhalve meter afstand te houden.

Op het drijvende terras kunnen gasten plaatsnemen op de loungebanken en genieten van een hapje en een drankje met uitzicht op de bedrijvigheid op het water.

Foto: Twycer

voor verhuur

Het terrasponton bestaat uit twee delen: een gedeelte dat toegankelijk is via de verhuurlocatie De Kamers en een deel dat bereikbaar is via het café-restaurant. Op dit moment is de capaciteit vanwege de coronamaatregelen 25 personen per ponton, normaalgesproken is dit 75 personen per ponton. Tijdens de zomerperiode zijn aantrekkelijke arrangementen te boeken op Het Dek voor bijvoorbeeld borrels of recepties. Het is zelfs mogelijk om met de boot te komen en af te meren bij Het Dek. Voor alle informatie over de huur van Het Dek zie www.hetscheepvaartmuseum.nl/over-ons/evenementenlocatie/ruimtes.

Het Scheepvaartmuseum als evenementenlocatie

Het Scheepvaartmuseum laat zien hoe water werelden verbindt. De collectie van Het Scheepvaartmuseum is één van de grootste en meest vooraanstaande maritieme collecties ter wereld. Het Scheepvaartmuseum is gevestigd in een monumentaal gebouw uit 1656. Het werd ontworpen door Daniel Stalpaert als pakhuis van de Admiraliteit van Amsterdam. Het is een indrukwekkend, karakteristiek gebouw en is een spectaculaire locatie voor zakelijke bijeenkomsten, besloten feesten en bruiloften. Het beschikt over meerdere multifunctionele ruimtes voor uiteenlopende evenementen. Bij huur van de ruimtes is het mogelijk kennis te maken met de maritieme geschiedenis door een bezoek te brengen aan de Hoofdgalerij, waar 50 hoogtepunten uit de collectie gepresenteerd worden.