Het Scheepvaartmuseum laat zien hoe water werelden verbindt. Het museum staat bekend als spraakmakend en toonaangevend museum met één van de grootste en meest bijzondere maritieme collecties ter wereld. Dagelijks ontvangen we vele bezoekers, variërend van museumliefhebbers tot dagtoeristen en schoolklassen. Daarnaast is het prachtige gebouw een spectaculaire evenementenlocatie voor congressen, bruiloften en zakelijke events.

 

In ons restaurant ontvangen wij tijdens openingstijden van het museum jaarlijks meer dan 100.000 gasten. Daarnaast verzorgen we honderden evenementen, zowel ’s avonds als overdag, variërend van een vergadering tot een high-end diner. Voor de versterking van ons keukenteam zijn we op zoek naar een:

Chef de partie (32-38 uur)


Wat ga je doen?

Als zelfstandig werkend kok kook jij, voornamelijk met lokale en seizoensgebonden producten, voor ons restaurant en de banqueting. Voor het restaurant houd je je bezig met de voorbereiding en het maken van lunchgerechten volgens recept en planning. Voor de evenementen die plaatsvinden verzorg je overdag en in de avonden het eten voor borrels en diners. In tegenstelling tot veel traditionele restaurants hoef je bij ons niet elke avond te werken. Overuren proberen we te voorkomen en als je ze wel maakt, worden ze snel gecompenseerd.

In de keuken wordt elke dag een duidelijke taakverdeling gemaakt. Je pakt jouw taken zelfstandig op. Ondanks dat je volledig zelfstandig werkt, is een nauwe samenwerking met het team essentieel om er een succes van te maken.

Daarnaast:

 • assisteer je de Chef-kok en de Souschef bij het ontvangen en opslaan van geleverde goederen;
 • denk je mee over de invulling van gerechten en menu’s;
 • houd je de werkomgeving schoon. Je werkt volgens de voorschriften op het gebied van veiligheid, Arbo, HACCP en werk- en presentatiemethoden.

Wie zoeken wij?

Jij bent iemand die een groot verantwoordelijkheidsgevoel heeft en net altijd even dat stapje vooruit denkt. Initiatief tonen vinden we belangrijker dan het hebben van veel ervaring. Je durft zelf beslissingen te nemen en je weet wat er moet gebeuren om ervoor te zorgen dat alles volgens plan loopt. Gastvrijheid vinden we heel belangrijk en daarnaast verwachten we dat je stressbestendig, ondernemend en resultaatgericht bent. Voor deze functie vragen wij:

 • een afgeronde relevante mbo-opleiding;
 • minimaal 2 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur ook in de banqueting of catering;
 • een certificaat sociale hygiëne (pré);
 • Je spreekt en verstaat Engels.

Wat bieden wij?

Je werkt samen met enthousiaste collega’s die allemaal vanuit hun eigen discipline met passie voor Het Scheepvaartmuseum werken. Je staat met een gemotiveerd team op de vloer en dat alles op deze prachtige plek in Amsterdam.

 • het salaris in schaal 5 ligt tussen € 2.052,36 en € 2.524,17 bruto per maand (op basis van een fulltime dienstverband). Het dienstverband wordt afgesloten met Het Scheepvaartmuseum Enterprise. B.V. De Cao voor het horeca- en aanverwante bedrijf is van toepassing;
 • 8% vakantietoeslag en 3,4% eindejaarsuitkering;
 • jaarcontract voor 32-38 uur per week;
 • prettige werktijden;
 • deelname aan pensioenregeling en korting op collectieve aanvullende verzekeringen;
 • een museumkaart, vrijkaarten voor het museum en korting op activiteiten via bijvoorbeeld de Club van Elf.
 • voordelig sporten bij een sportschool bij jou in de buurt via Bedrijfsfitness
 • gratis fruit op het werk;
 • ruimte voor zelfontplooiing (interne trainingen).
   

Reageren

Herken je jezelf in het profiel en ben je enthousiast over de functie? Solliciteer dan zo spoedig mogelijk maar uiterlijk 24 september 2023 via onderstaande sollicitatiebutton.
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met  Ralph Dahlhaus (Chefkok), tel. (020) 52 32 276. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met de afdeling HR, tel. (020) 52 32 425. Graag vermelden wij alvast dat de aanvraag van een Verklaring Omtrent Gedrag onderdeel uitmaakt van de selectieprocedure.

Het Scheepvaartmuseum wil een veilige thuishaven zijn voor iedereen. Een inclusieve werkomgeving, waar ruimte is voor verschillen, waar je je veilig voelt en waar je jezelf kunt zijn. Bij ons ontmoet je collega’s met diverse achtergronden en meer uiteenlopende expertises dan je denkt. Van vakkundige conservatoren tot commerciële marketeers en bevlogen eventmanagers. Allemaal verbonden door het water. En door nieuwsgierigheid. In de wereld, en naar elkaar. Dus ook jij bent welkom in onze thuishaven.
 

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.