Tripadvisor heeft voor de vierde maal het 'Certificate of Excellence' toegekend aan Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Het brengt onder andere musea en horecagelegenheden voor het voetlicht, die bijzonder goede aanbevelingen van bezoekers hebben gekregen in het afgelopen jaar.

Partijen, aan wie een 'Certificate of Excellence' is toegekend, bestaan uit eet- en slaapgelegenheden en toeristenattracties wereldwijd, die op constante wijze een hoge mate van kwaliteit leveren. Het Scheepvaartmuseum is daar één van. Ieder jaar ontdekken toeristen 500 jaar Nederlandse maritieme geschiedenis in het museum, waardoor het één van de beste bestemmingen van Amsterdam is om te bezoeken. Het 'Certificate of Excellence' geeft aan, dat museum op consistente wijze goede service biedt.

Een paar reviews op Tripadvisor.com

Sue en Andy Wilson – Groot Brittannië: ’Afgezien van het Rijksmuseum is dit waarschijnlijk het beste museum in Amsterdam. Heel interessant, zeker ook de manier waarop de Gouden Eeuw wordt tentoongesteld. Absoluut de moeite waard om te bezoeken.’
Alexander G. – Australia: ’Heel interessant om te zien hoe de Nederlandse maritieme geschiedenis wordt gepresenteerd.’
Robert S. – Verenigde Staten: ’Eén van de beste musea!’

Hoe het werkt

Het 'Certificate of Excellence' zet, in aantallen, de kwalitatieve en recente aanbevelingen uiteen, die toeristen op TripAdvisor hebben geplaatst in de afgelopen 12 maanden. Om in aanmerking te komen voor een algehele TripAdvisor beoordeling moet de gelegenheid vier van de vijf sterren behalen, een minimaal aantal aanbevelingen hebben en moet het tenminste 12 maanden op TripAdvisor hebben gestaan.

Over Het Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum, een monumentaal pand uit 1656, laat zien hoe de zee de Nederlandse cultuur heeft bepaald. In twaalf interactieve tentoonstellingen ontdekt de bezoeker op zijn eigen manier 500 jaar maritieme geschiedenis. Het toont het beste uit de vooraanstaande collecties. Bovendien zijn er speciale familietentoonstellingen, zoals 'Het verhaal van de Walvis' en 'Het leven aan boord'. Met zo'n 330.000 bezoekers per jaar bevindt het museum zich in de top 10 van Amsterdamse musea en is daarmee een trekpleister voor binnen- en buitenlandse bezoekers.

Over TripAdvisor

TripAdvisor is wereldwijd de grootste beoordelingswebsite, die toeristen in staat stelt de perfecte reis te boeken. TripAdvisor geeft tips op basis van aanbevelingen, gegeven door miljoenen reizigers. Het is de grootste reiscommunity ter wereld, die maandelijks 340 miljoen unieke bezoekers bereikt en 350 miljoen aanbevelingen en meningen verwerkt van in totaal 6,5 miljoen accommodaties, restaurants en attracties. De website is wereldwijd in 48 markten actief.