Dare to Discover

a VR Journey

Op 14 december 2017 lanceert Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam een spectaculaire Virtual Reality tijdreis getiteld 'Dare to Discover – a VR Journey'. De VR, te zien aan boord van het VOC-schip 'Amsterdam', voert je terug naar de Gouden Eeuw.

Maak een vlucht over de historische haven van Amsterdam

Tijdens de reis maak je een vlucht over de historische haven van Amsterdam en ervaar je hoe dit gebied zich in een razendsnel tempo ontwikkelt tot een bedrijvige haven. Je bent getuige van een aantal gebeurtenissen, zoals het ontstaan van de indrukwekkende werf en het Zeemagazijn -het huidige museum- en de bouw en de te waterlating van een oorlogsschip.

Vanaf 14 december in Het Scheepvaartmuseum: Dare to Discover - a VR Journey.

Bedrijvigheid in de Gouden Eeuw

Tijdens de VR ontstaat er nieuw land waar de werf en 's Lands Zeemagazijn worden gebouwd. Ook is de Montelbaanstoren te zien, met handelaren van verschillende nationaliteiten en de aan- en afvoer van handelswaar. Hier vindt op de kade ook het afscheidsmoment plaats. Zeelieden, matrozen en soldaten schepen in bij de VOC en nemen afscheid van hun familie. En zien we daar niet Michiel de Ruyter met zijn vrouw lopen?

Maak zelf een vlucht over de historische haven van Amsterdam! Credits: NorthernLight.

Vanaf 14 december in Het Scheepvaartmuseum

De VR zelf beleven? Vanaf 14 december kun je dit zelf ervaren in Het Scheepvaartmuseum. Hou onze website in de gaten voor meer informatie over de (online) ticketverkoop!

Concept en ontwikkeling VR
Het concept, ontwerp en creatieve directie voor interieur, identiteit van VR Journey is verzorgd door NorthernLight. De ontwikkeling VR content ligt in handen van Shosho.

Mede mogelijk gemaakt door

'Dare to Discover | a VR Journey' is mogelijk gemaakt dankzij een extra schenking van de BankGiro Loterij. Bijna 600.000 Nederlanders spelen mee in de loterij. Zij dragen met de helft van hun lotprijs mee aan diverse vormen van cultuur, zoals deze VR reis. Ook het eigen Compagnie Fonds, bestaande uit begunstigers van Het Scheepvaartmuseum, draagt bij aan de totstandkoming van Dare to Discover.