• Wanneer: 14 t/m 29 oktober 2023
  • Hoe laat: van 10.00 tot 17.00 uur
  • Voor wie: Families en kinderen
  • Kosten: Gratis met een museumentreebewijs, Museumkaart of Stadspas
  • Aanmelden: Op inloop in het museum bij de informatiebalie op het open plein

Kom deze herfstvakantie naar Het Scheepvaartmuseum! Laat je inspireren door de tekeningen van Hedy Tjin uit het boek 'Op de rug van Bigi Kayman' of ontdek het museum met de botenroute. Er is van alles te beleven!

Bekijk hier wat er deze herfstvakantie te doen is bij Het Scheepvaartmuseum.

Voorleesprogramma: Op de rug van Bigi Kayman - Henna Goudzand Nahar

Voorleesprogramma: Op de rug van Bigi Kayman - Henna Goudzand Nahar

Op zondag 22 oktober komt Henna Goudzand Nahar langs. Zij leest voor uit Op de rug van Bigi Kayman. Ook zingt ze met jou het lied over Bigi Kayman en beantwoordt ze vragen. En misschien wil ze zelfs wel een handtekening in je boek zetten… Zondag 22 oktober, 11.00 uur en 13.00 uur

Op de rug van Bigi Kayman

Op de rug van Bigi Kayman

Er is altijd verzet geweest tegen slavernij. Mensen die gedwongen in slavernij leefden, vluchtten over land en over water. In Suriname maakten de Brooskampers zich vrij door te vluchten naar een land tussen de Surinamerivier en de Boven-Commewijne. Volgens de legende droeg de enorme krokodil Bigi Kayman de eerste Brooskampers naar de overkant. Auteur Henna Goudzand Nahar liet zich voor haar boek Op de rug van Bigi Kayman inspireren door het leven van de Brooskampers. Kunstenaar Hedy Tjin illustreerde het boek. Hou zou jij vluchten over water? Laat je inspireren door de kleurrijke tekeningen van Hedy en maak een tekening over hoe jij dit zou doen. Dagelijks op inloop, 11.00 - 15.00 uur

Een zee van liefde (4+)

Een zee van liefde (4+)

Pinguïn vaart uit om zijn vriend Beer op te zoeken. Hij voelt zich zeeziek in zijn buik, want hij heeft een geheim. Wat zou zijn geheim zijn? Waarom laat hij zijn thuis achter voor Beer? De museumdocent gaat met de kinderen in gesprek over liefde en je thuis voelen. Na afloop krijgen ze een klein cadeautje mee uit ‘de zee van liefde’, om weg te geven aan iemand van wie ze houden. Dit voorleesprogramma is gebaseerd op het prentenboek Een zee van liefde van Pieter Gaudesaboos. Een ode aan de zee en aan de liefde! Dagelijks om 10.30 uur, 11.30 uur en 13.30 uur (duur: ongeveer 25 minuten)

Botenroute in en rond het museum (6+)

Botenroute in en rond het museum (6+)

Het zal je misschien niet verbazen: bij Het Scheepvaartmuseum zijn heel veel schepen te zien... Zowel binnen in het museum als buiten op de steiger. Met deze botenroute ontdekken jullie er heel veel! Ga je mee? Je kan deze vrolijke kijktocht in je eentje doen, maar het is nog veel leuker als je hem samen met een vriend of vriendin, een ouder of je oppas doet! Dagelijks tijdens openingstijden gratis op te halen op het Open Plein

Duiker Doris

Duiker Doris

Duiker Doris is een avontuurlijke, maritieme museumbeleving voor families met kinderen van 2 jaar en ouder. Deze verhalende en interactieve tentoonstelling voor de allerjongste museumbezoekers is een echt speelparadijs.

Kleur-doe-plaat Zeemonsters

Kleur-doe-plaat Zeemonsters

Ook tijdens de herfstvakantie kun je nog aan de slag met de zeemonsters uit het verhaal van Duiker Doris. De zeemonsters op de kleur-doe-plaat zijn heel bijzonder, maar niet helemaal compleet… Maak jij deze zeemonsters weer heel? En maak je dan een lief monster of juist een hele boze? Gebruik je fantasie, alles kan en alles mag! De zeemonster-kleur-doe-plaat is gemaakt door illustrator Kwennie Cheng. Dagelijks tijdens openingstijden gratis op te halen in het restaurant.

Met een geldig museumentreebewijs kun je gratis aan alle activiteiten deelnemen. Voor Museumkaart- en Stadspashouders is de toegang tot het museum (en dus de activiteiten) gratis. 

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.