Van 22 december 2018 t/m 6 januari 2019 (let op: 25/12 - eerste kerstdag en 1/1 - nieuwjaarsdag gesloten) zijn er elke dag extra familieactiviteiten en een kijktocht met het thema 'Op reis'. Natuurlijk kun je ook zelf naar de familietentoonstellingen, zoals 'Zie je in de Gouden Eeuw', 'Het leven aan boord' of doe zelf de doe-activiteiten op het VOC-schip Amsterdam. Kom je ook?

Dagelijks kleuterprogramma (3+) 'De Rinus reddende rattendokters'

Dagelijks kleuterprogramma (3+) 'De Rinus reddende rattendokters'

Een avontuur van Rinus de Rat, die woont op het VOC-schip. Dit keer is Rinus wat verdrietig want hij is ver van huis. Hoe lost hij dit op en kun jij hem helpen? Het kleuterprogramma vindt tijdens de kerstvakantie, van zaterdag 22 december 2018 t/m zondag 6 januari 2019, dagelijks plaats om 11.45 uur en om 14.00 uur en duurt een half uur. Het programma is geschikt voor iedereen vanaf 3 jaar oud, deelname is gratis op vertoon van een geldig museumentreebewijs. Aanmelden kan alleen op de dag zelf bij de informatiebalie - Let op: deze activiteit zit vaak al vroeg vol!

Dagelijkse familierondleiding 'Een koffer vol reisverhalen' (6-12 jaar)

Dagelijkse familierondleiding 'Een koffer vol reisverhalen' (6-12 jaar)

Een avontuurlijke rondleiding met gids langs alles wat je nodig hebt voor een geslaagde vakantiereis, die eindigt bij de nieuwe tentoonstelling. De familierondleiding vindt tijdens de kerstvakantie, van zaterdag 22 december 2018 t/m zondag 6 januari 2019, dagelijks plaats om 12.45, 13.00, 13.15 en 13.30 uur en duurt een half uur. De tentoonstelling is geschikt voor families met kinderen vanaf 6 jaar oud. Deelname is gratis op vertoon van een geldig museumentreebewijs. Aanmelden kan alleen op de dag zelf bij de informatiebalie. Let op: deze activiteit zit vaak al vroeg vol!

Schepen en Reizen – Kijk- en ontdektocht (6-12 jaar)

Schepen en Reizen – Kijk- en ontdektocht (6-12 jaar)

Ga met je koffer zelf op reis door het museum. Op allerlei plaatsen vind je dingen die je onderweg nodig hebt. Verzamel ze allemaal en los de puzzel op. Weet je al waar de reis heen gaat? Lever je antwoord in en maak kans op een leuke prijs! Deze kijktocht vindt tijdens de kerstvakantie, van zaterdag 22 december 2018 t/m zondag 6 januari 2019, dagelijks plaats en is geschikt voor families met kinderen vanaf 6 jaar oud. De familiekijktocht is gratis bij een kinderkaartje.

Kids Vakantiewerkplaats

Kids Vakantiewerkplaats

Voor stoere ontdekkingsreizigers & gezellige thuisblijvers. Veel tentoonstellingen in het museum gaan over verre reizen. Ben jij dit jaar nog op vakantie geweest? En heb je toen een cadeautje gekregen of schelpen verzameld op het strand? Tijdens deze kerstvakantie maak je met een museumgids zelf je eigen mini-souvenirdoosje. Natuurlijk mag je hem daarna mee naar huis nemen om je eigen spullen in te bewaren! De Vakantiewerkplaats start tijdens de kerstvakantie, van zaterdag 22 december 2018 t/m zondag 6 januari 2019 (met uitzondering van 31 december), dagelijks om 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur en is geschikt voor families met kinderen vanaf 6 jaar oud. Deelname is gratis op vertoon van een geldig museumentreebewijs. Aanmelden kan alleen op de dag zelf bij de informatiebalie - let op: deze activiteit zit vaak al vroeg vol! Let op: maandag 31 december is er dus geen Kids Vakantiewerkplaats.

Museumrestaurant

Museumrestaurant

In café - restaurant Stalpaert voel je je meteen thuis terwijl je over het water uitkijkt. Onze chef-kok maakt heerlijke huisgemaakte broodjes, soepen en salades van authentieke streekproducten. Kinderen smullen in de vakantie van het speciale kindermenu ‘t Blye Mael (met een verrassing), Cool Bear limonade en nog veel meer lekkers.

Nog meer te doen

Nog meer te doen

Het museum heeft meerdere tentoonstellingen speciaal voor families met kinderen. Deze tentoonstellingen zijn verzameld op de speciale pagina voor families. Maak een VR-vlucht, doe mee aan de interactieve tentoonstelling en hijs de zeilen van het VOC-Schip Amsterdam.

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.