• Wanneer: 8 juli t/m 3 september
  • Hoe laat: van 10:00 uur tot 17:00 uur
  • Voor wie: families en kinderen
  • Kosten: gratis met een museumentreebewijs/ stadspas of museumkaart
  • Aanmelden: op inloop in het museum bij de informatiebalie op het Open Plein

Gezellig samen op pad in de vakantie? Kom langs bij het Museum van het Jaar! In Het Scheepvaartmuseum is er deze zomer van alles te beleven, zowel binnen als buiten.

Heb je nog geen vakantie geboekt? Geen zorgen, bij Het Scheepvaartmuseum is deze zomer genoeg te beleven, zowel binnen in het museum als buiten, op en rondom de steigers! Kom je ook?

Tijdens de zomervakantie zijn we elke dag geopend, dus ook op de maandagen.

Op de rug van Bigi Kayman

Op de rug van Bigi Kayman

Auteur Henna Goudzand Nahar liet zich voor Op de rug van Bigi Kayman inspireren door het leven van de Brooskampers, die in Suriname in slavernij leefden en zich vrij maakten door te vluchten naar een land tussen de Surinamerivier en de Boven-Commewijne. Volgens de legende droeg de enorme krokodil Bigi Kayman de eerste Brooskampers naar de overkant. Er is altijd verzet geweest tegen slavernij. Mensen die gedwongen in slavernij leefden vluchtten over land en over water. Kunstenaar Hedy Tjin illustreerde het boek. Laat jij je inspireren door Hedy’s kleurrijke tekeningen? Hoe zou jij vluchten over water? Dagelijks tussen 11.00 en 15.00. Op inloop op het Open Plein.

Walvisyoga (kinderen van 2 t/m 8 en ouders/begeleiders)

Walvisyoga (kinderen van 2 t/m 8 en ouders/begeleiders)

Nog niet helemaal uitgerust? Begin je dag ontspannen met walvisyoga! Ga mee op een yogareis onder water: dans als zeewier, beweeg als een krab en wieg als een bootje. Een echt yoga-avontuur, hierna ben je helemaal ontspannen en klaar om het museum te ontdekken! Dagelijks om 10.30 en 11.15. Gratis, op inschrijving op het Open Plein, met lekker weer vindt dit programma buiten plaats.

Tall ships parade

Tall ships parade

Van 10 augustus t/m 13 augustus zijn er een aantal internationale gastschepen te bezoeken bij Het Scheepvaartmuseum, waaronder drie tall ships.

Botenroute - vaar mee door het Scheepvaartmuseum (6+)

Botenroute - vaar mee door het Scheepvaartmuseum (6+)

Het zal je niet verbazen maar in dit museum zijn heel veel schepen te zien... Zowel binnen als buiten op de steiger. Met deze Botenroute - een vrolijke kijktocht voor de hele familie - ontdek ze allemaal! Ga je mee? Je kan deze route alleen doen, maar samen is leuker. Dagelijks tussen 10.00 en 17.00. Gratis op te halen op het Open Plein.

Plasticvissen met Plastic Whale (7+ onder begeleiding van een volwassenen)

Plasticvissen met Plastic Whale (7+ onder begeleiding van een volwassenen)

Deze zomervakantie ligt de Plastic Whale sloep bij Het Scheepvaartmuseum aan de steiger. Ga mee plasticvissen op het water rond het museum. Help je ook mee om de grachten weer schoon te krijgen? Doe je zwemvest aan, stap aan boord, vaar en vis mee! Op dinsdagen en zondagen om 12.00, 13.15 en 14.30. Zwemdiploma A en zwemvest verplicht. Gratis, op inschrijving op de dag zelf op het Open Plein. LET OP: Beperkte plekken, deze activiteit zit vaak snel vol. Duur: ca. 45 minuten. In verband met de Amsterdam city swim is het plasticvissen van zondag 3 september verplaatst naar zaterdag 2 september. Kijk voor meer informatie over Plastic Whale en wat er met jouw verzamelde plastic gebeurt op www.plasticwhale.org

Kleur-doe-plaat Zeemonsters

Kleur-doe-plaat Zeemonsters

Wat een bijzondere zeemonsters zie je hier! Maar wacht eens, er mist een kop, er mist een staart... Maak jij deze zeemonsters weer heel? Een lief monster of juist een hele boze. Gebruik je fantasie, alles kan en alles mag! De kleur-doe-plaat is gemaakt door Kwennie Cheng die ook Duiker Doris tekende. De plaat is gratis verkijgbaar in het restaurant. Dagelijks tussen 10.00 en 17.00.

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.